1 jaar geleden gepost

STVV pakt volle buit in Elindus Arena

DOELPUNTEN

52' Konaté 0-1

90' Reitz 0-2

WISSELS

56'

in

Seck

out

Hubert

56'

in

Kutesa

out

Cools

69'

in

Teixeira

out

Hashioka

71'

in

Fadera

out

Derijck

75'

in

Koita

out

Hayashi

84'

in

Boya

out

Sissako

87'

in

Reitz

out

Brüls

GELE KAARTEN

5' Cools

45+2'' Derijck

90' Boya

RODE KAARTEN

62' Janssens

De Truienaars nemen de drie punten mee naar Staaien, na doelpunten van Konaté en Reitz

In de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen kon Essevee mathematische zekerheid krijgen van het behoud in de Jupiler Pro League, maar dan moest het voorbij Sint-Truiden. De Limburgers maakten zelf nog aanspraak om een verlengstuk aan de competitie te kunnen breien in Play-Off 2. 


De partij begon gezapig, STVV ging voorzichtig in de aanval; Essevee zorgde voor een stevige organisatie. Toch was er al vroeg oproer, wanneer ref Visser op aanraden van de VAR, een handbal van Sissako ging bekijken. Het leer ging op de stip, maar Bossut hield Essevee recht. Hij haalde de elfmeter van Brüls uit zijn kooi.
De doelwachter bleef sterk presteren, met een knappe redding op een pegel van Hayashi. Hashioka kopte even later voorlangs. Essevee hield het noodgedwongen enkel op verdedigen. Pas in de slotminuut van de eerst helft had Vossen een kansje aan de voet, maar de spits kon het leer niet laag houden.

 

De tweede helft was nog geen zeven minuten oud wanneer de openingstreffer al viel. En het moet gezegd, Konaté liet Bossut geen schijn van kans met een parel in de bovenhoek, 0-1.

Simons greep in en bracht met Seck en Kutesa verse krachten. Vooral Kutesa bracht meteen meer aanvallende impulsen. Wanneer Wolke Janssens een tweede geel karton onder de neus geschoven kreeg van Visser, laaide de hoop op in de Elindus Arena. Essevee trok het laken naar zich toe, maar STVV liet niet veel toe. Zinho Gano kwam tweemaal dicht bij de gelijkmaker, maar het leer ging telkens aan de verkeerde kant van de paal buiten. In het ultieme slot van de partij kon de ingevallen Reitz voor de beslissing zorgen, 0-2.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close