4 jaar geleden gepost

STVV - Essevee: voorbeschouwing en selectie

Essevee trekt zaterdag naar Sint-Truiden waar het zijn derde opeenvolgende competitiezege kan boeken. Na vier speeldagen staan de Kanaries op een tiende plaats met drie punten, drie punten minder dan de jongens van Francky Dury.

STVV uit, dat betekent voetballen op kunstgras. Niet bepaald een nadeel als we de statistieken bekijken. Essevee won vijf van zijn laaste tien duels op Stayen. "In onze voorbereiding op de wedstrijd hebben we maar één keer getraind op een synthetisch veld. Het voelt anders aan, er wordt niet graag op getraind maar het is geen excuus. Wij zijn perfecte velden gewoon hier op ons oefencomplex", aldus Dury op de wekelijkse persconferentie.

"Staar je niet blind dat ze slechts drie punten pakten", waarschuwt Dury. "Met Club Brugge, Standard en Antwerp kenden ze een lastig begin. STVV deed het vorig jaar heel goed. Complimenten aan iedereen die heeft meegewerkt aan dat succes. Er is veel kwaliteit vertrokken, een ploeg bouwen doe je niet op één-twee-drie, ik weet waarover ik spreek."

Dury kwam nog even terug op de wedstrijd van afgelopen maandag. "Ik ben heel tevreden want Charleroi was een moeilijke wedstrijd. Gesloten, veel duels en de wedstrijdleiding liet ook veel toe. We hebben geen enkele kans weggegeven en scoorden op de goeie momenten. Vergeet niet dat ze nog ongeslagen waren. Ik ben blij dat we onze match van de week ervoor op Genk hebben kunnen bevestigen."

Sinds Berahino zijn opwachting maakte in basiself van Francky Dury haalde Essevee zes op zes. "De definitieve duidelijkheid over de situatie rond Saido gaf een extra push aan mijn team. Het is een jongen die enorm goed kan voetballen. Hij houdt van het spelletje, heeft het hier enorm naar zijn zin, is op en top professional en graag gezien door de groep. Kijk, wat er is verteld over Berahino is perceptie. Ik beoordeel enkel op basis van wat ik zie en voel - spontaniteit, weet je."

Ook Omar Govea groeit elke wedstrijd. "Omar moet aan zijn statistieken werken", oordeelt Dury. "Techniek en passing is zijn handelsmerk. Het is iemand die een pass kan geven op maat. Ik heb 'm gezegd dat ik hem in de assist-rangschikking wil zien staan. Hij heeft wat aanpassing nodig gehad maar met Omar komt het helemaal goed.

Oberlin vierde zijn debuut dan weer met een doelpunt. In de blessuretijd tekende hij voor de bevrijdende 3-1. "Dimi is een hele goeie. Een explosieve speler die de diepte opzoekt. Ik ben blij dat ie kon scoren - weliswaar meer op enthousiasme dan techniek - nadat hij de eerste drie wedstrijden moest toekijken door een vervelende blessure."

Wedstrijdselectie

Doelmannen: Bossut, Bostyn, Bansen
Verdedigers: De fauw, Walsh, Bürki, Pletinckx, Kainourgios, Deschacht
Middenvelders: Marcq, Zarandia, Govea, Bjørdal, Seck, Van Hecke
Aanvallers: Larin, Bruno, Oberlin, De Smet, Berahino

Geblesseerd: Baudry (buikspieren), Humphreys (enkel)

Ticketinfo STVV - Essevee

 

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close