4 jaar geleden gepost

Stevige overwinning op Waasland-Beveren

DOELPUNTEN

43' Harbaoui 0-1

61' Vukotic (og) 0-2

72' Harbaoui 0-3

75' Bjørdal 0-4

83' Bongonda 0-5

WISSELS

46'

in

Bongonda

out

De Smet

62'

in

Forte

out

Lulic

65'

in

Jubitana

out

Keita

73'

in

Caufriez

out

Massop

86'

in

van Hecke

out

Faik

GELE KAARTEN

21' De fauw

43' Keita

RODE KAARTEN

Essevee was goed bij schot op bezoek bij Waasland-Beveren, meteen de laatste uitwedstrijd van het seizoen. 0-5 werd het op de Freethiel.

TEAM

Waasland-Beveren

89. Debaty

3. Massop

4. Moren

5. Lulic

11. Badibanga

15. Keita

22. Ampomah

26. Vukotic

52. Schryvers

99. Milosevic

Essevee

Essevee

25. Bostyn

2. De fauw

4. Heylen

8. Faik

9. Harbaoui

11. De Pauw

14. Walsh

20. Bjørdal

21. Seck

23. Bürki

57. De Smet

Na twee nederlagen had Essevee nog twee partijen voor de boeg om zich te tonen. Na negentig minuten was Waasland-Beveren het kind van de rekening. Thuisdoelman Debaty mocht zich vijfmaal omdraaien, 0-5 op de Freethiel!


Essevee toonde zich ook het gevaarlijkst in de openingsfase. Faik vond eerst het hoofd van Harbaoui, die ongehinderd toch nog naast kopte. Even later was Hicham zelf gevaarlijk, met een knal pal op de thuisgoalie. Net na het kwartier was youngster De Smet dicht bij zijn eerste doelpunt, maar Schryvers redde in extremis. Pas op het half uur was Waasland-Beveren voor het eerst gevaarlijk, maar Bostyn was tweemaal attent op een poging van Andrijasevic. Ook Lulic probeerde, maar Bostyn stond pal. Net voor de pauze ging het leer op de stip na handspel van Keita. Harbaoui miste niet en zorgde met zijn 24e treffer voor de 0-1.

 

Aan de rust kwam Bongonda in het veld en dat zorgde voor meer gevaar. De Pauw zag zijn poging gered door Keita. Harbaoui scoorde even later, maar de VAR kwam tussen. Buitenspel volgens het busje, erg twijfelachtig. Gelukkig hielp Vukotic even later en duwde hij de 0-2 in eigen doel.
De laatste twintig minuten van de partij deden voor Waasland-Beveren helemaal de boeken toe. Twee penalties, omgezet door Harbaoui en Bongonda, met tussendoor nog een intikker van de bedrijvige Bjørdal, zorgden uiteindelijk voor een klinkende 0-5 winstpartij. Harbaoui dikte zijn doepunten totaal aan tot 25 rozen!

Vrijdag wacht in eigen de laatste wedstrijd van dit seizoen. Essevee ontvangt dan Union.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close