4 jaar geleden gepost

Standard - Essevee: Voorbeschouwing en selectie

Na de thuisnederlaag van vorige week tegen KV Mechelen (0-2) maakt Team Essevee zich op voor de eerste verplaatsing van het seizoen. Zaterdagmorgen vertrekt de spelersbus richting Luik voor het duel met Standard.

Zulte Waregem startte de competitie met een valse noot maar Francky Dury hoefde geen energie te steken in mentaal oplapwerk. "Wij moeten opnieuw bouwen aan een nieuwe ploeg, dat doe je niet op één twee drie. Sommige jongens zijn hier nog maar pas. De automatismen moeten we er nu - step by step - inslijpen. Dat komt wel goed."

"Vorige week hebben we tegen een team gespeeld dat er al enige tijd staat én veel miserie heeft gekend. Dat heeft hen op en naast het veld alleen maar sterker gemaakt. Ook de omstandigheden zaten niet mee; we hadden enkele goeie kansen op de gelijkmaker, misten een strafschop, de inzet van Walsh die net voor de lijn werd gekeerd, ... We mogen geen paniek of negativiteit uitstralen omdat we die eerste wedstrijd hebben verloren."

"We hebben die wedstrijd diep geanalyseerd en zullen klaar zijn voor het eerstvolgende duel. Op Standard is alles mogelijk. We wonnen er al met 0-4 maar verloren ook al met dezelfde cijfers. Als de omstandigheden meezitten kan je daar een goed resultaat spelen. We hebben goed getraind en zien met vertrouwen de wedstrijd tegemoet."

Naast de zes nieuwkomers startte ook Eike Bansen aan de aftrap. "Kijk, ik heb drie goeie keepers, alle drie maken ze aanspraak op een basisplaats én ze zijn alle drie veel te goed om derde doelman te zijn. Sammy, Eike en Louis kwamen goed uit de voorbereiding. Het zit allemaal zeer dicht bij elkaar maar ik moet een keuze maken. In dit geval geef ik kansen aan de jongste zoals ik destijds heb gedaan met Bossut op Newcastle. Vorig seizoen heb ik dertig wedstrijden het vertrouwen gegeven aan Sammy. Vergeet niet dat Bostyn ook al kansen heeft gekregen in de competitie en in de Europa League.

Standard - Essevee: zaterdag 3 augustus om 18:00 - Stade Maurice Dufrasne, Luik

Selectie

Doelmannen: Bossut, Bostyn, Bansen

Verdedigers: De fauw, Timotheou, Walsh, Bürki, Pletinckx, Humphreys, Kainourgios, Deschacht

Middenvelders: Marcq, Zarandia, Govea, Soisalo, Bjørdal, Van Hecke

Aanvallers: Larin, Bruno, De Smet

Geblesseerd: Baudry (buikspieren), Oberlin (enkel), Seck (kuit)

Ticketinfo Standard - Essevee

DEEL DIT ARTIKEL:

Close