8 maanden geleden gepost

Stad Waregem zet in op promotie van voetballocaties voor jongeren

Waregem telt heel wat locaties waar jongeren in hun vrije tijd met vrienden kunnen voetballen. Zo was er onlangs nog de opening van het Belgian Red Court, het vrij toegankelijke terrein tussen Waregem Expo en het oefencomplex van Essevee. Verschillende stadsdiensten slaan nu de handen in elkaar om het ruime aanbod bekend te maken en uit te breiden, zodat er niet gevoetbald wordt op pas ingezaaide voetbalvelden.

Met de zomervakantie voor de deur willen Waregem Sport en de jeugddienst van de stad het voetbalaanbod voor vriendengroepen uitbreiden. Ze willen dat doen door enkele extra voetballocaties te creëren, enkele kleine aanpassingen te doen om de terreinen aantrekkelijker te maken en meer in te zetten op het promoten van het bestaande aanbod.

De jeugddienst van Stad Waregem zal de komende weken inzetten op het informeren van jongeren die nu soms voetballen op plaatsen waar dat niet altijd goed uitkomt, bijvoorbeeld op terreinen die net zijn ingezaaid. De diensten willen vooral sensibiliseren. Op de locaties waar momenteel niet kan of mag gevoetbald worden, voorziet men borden met de alternatieven waar jongeren wél naar hartenlust kunnen shotten. 

Dit zijn de locaties waar iedereen zijn voetbalhonger kan stillen:

  • Grasplein in de Keerstraat met 2 doelen.
  • Grasplein in de Hoefijzerstraat met 2 doelen.
  • Red Court, net aangelegd kunstgrasveld tussen Waregem Expo en oefenterreinen Essevee. 
  • Graspleintje achter Red Court. Essevee bekijkt de mogelijkheid om daar een extra doel te plaatsen, richting het Red Court. 
  • Bij White Star Desselgem mag het derde plein gebruikt worden, net als het grasplein aan de garageboxen waar ook een doel voorzien is. 
  • In Beveren-Leie plaatsen we 2 minidoelen op het grasplein aan de Kernelle.
  • In Sint-Eloois-Vijve plaatsen we 2 minidoelen op het grasveld aan het kampeerautoterrein Leiekamper.  

Met dit aanbod hoopt de stad zoveel mogelijk Waregemse jongeren te laten genieten van een lange voetbalzomer. 

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close