4 jaar geleden gepost

Sporting Lokeren - Essevee: voorbeschouwing en selectie

SV Zulte Waregem trekt zaterdag naar Daknam voor het duel tegen Sporting Lokeren. Een belangrijke wedstrijd in de kelder van het klassement. Ruim 1000 supporters maken de verplaatsing naar het Waasland om Team Essevee te steunen in de strijd om het behoud.

TICKETINFO & GRATIS BUSSEN

Nog acht wedstrijden te gaan in de reguliere competitie. Vijf ploegen komen nog in aanmerkingen voor de zestiende plaats. "Maar in Zulte Waregem is alles aanwezig om niet verder in de problemen te komen", reageert Francky Dury tijdens de wekelijkse ontmoeting met de pers.

Het 1-2 verlies tegen Antwerp van vorige week bracht de coach van Essevee niet extra aan het twijfelen. "We speelden goed vanuit balbezit, dat stemt me tevreden. Ze zijn niet meer dan ons in de beslissende fase gekomen maar scoren op twee goeie momenten: net voor en na de rust. Het tweede doelpunt heeft ons pijn gedaan en onze reactie liet te lang op zich wachten ondanks de twee wissels. Pas wanneer we 3-5-2 speelden liep het beter."

"Gewoon normaal", is het antwoord van Dury op de vraag of er toenemende spanning te merken was de voorbije week. "We hebben ons goed kunnen voorbereiden, weliswaar twee dagen op het synthetisch veld maar ik denk dat elke club werd geconfronteerd met dit gegeven. Ik wil de mensen die het veld sneeuwvrij hebben gemaakt ook nog eens bedanken. Het zou een zeer grote fout zijn om mijn team overgestresseerd aan de wedstrijden te laten beginnen."

Belangrijk maar niet cruciaal

In Lokeren wordt er gesproken over de wedstrijd van de laatste kans, m.a.w er moet gewonnen worden van Zulte Waregem. Voor Essevee wordt het een wedstrijd die mentaal een belangrijke rol kan spelen. "We hebben nog altijd zes punten voorsprong op Lokeren. Morgenavond kunnen dat er drie, zes of negen zijn. Ik bekijk het als coach: uiteraard is het een belangrijke match, maar niet de belangrijkste van het seizoen. Na Lokeren zijn er nog zeven wedstrijden. Stel dat we morgen verliezen en we winnen alle andere wedstrijden, dan zijn we ook gered."

"Aan de wedstrijd beginnen met de ingesteldheid om niet te verliezen is geen optie", is Dury duidelijk. Je komt altijd aan de aftrap met de intentie om te winnen. We kunnen zowel gelukkig als ongelukkig zijn met een gelijkspel. Deze hypothese kan je pas na de wedstrijd verduidelijken."

Dat het menens is voor Lokeren werd vorige week al duidelijk. Voorzitter Roger Lambrecht voerde een trainerswissel door na de 4-1 pandoering op Eupen. Glen De Boeck, eerder dit seizoen ontslagen bij KV Kortrijk, neemt het roer over van Trond Sollied. "Een trainerswissel heeft altijd enig effect, hoe groot dat zal zijn kan ik niet inschatten. Ik werk voor Zulte Waregem." De nieuwe coach van Lokeren heeft de reputatie om een team met degradatiezorgen alsnog te redden. "Reputatie is afhankelijk van de spelers waarover je beschikt, Thierry Henry werd ook bedankt bij AS Monaco. Vorig jaar zaten we in dezelfde situatie en hebben we met dezelfde coach de goeie spelers aangetokken. Het is een en/en-verhaal."

Tot slot reageerde Dury ook nog kort op het afscheid van Mamadou Sylla. "Als je drie nieuwe spelers aantrekt moet er ook iemand vertrekken. Met jongens als De Pauw, Buffel, Soisalo, H. Bjørdal en Bongonda is die positie goed ingevuld. Kijk, Sylla werd gehaald omdat we dachten dat hij op de drie posities vooraan kan spelen en complementair kon zijn met Harbaoui. Hij had het voorbije jaar weinig gespeeld bij Gent waardoor hij niet zijn beste vorm haalde. We waren allebei niet klaar om elkaar beter te maken. De situatie zorgde voor vertraging. Ik ben er zeker van dat hij zich meer had kunnen ontplooien mochten we beter staan en meer winnen."

Sporting Lokeren - SV Zulte Waregem, zaterdag 26 januari om 20:00.

Scheidsrechters

Wesley Alen (ref)
Thibaud Nijssen (assistent-ref)
Ruben Wyns (assistent-ref)
Jordy Vermeire (vierde official)

Selectie

Doelmannen: Bossut - Bostyn - Bansen
Verdedigers: De Fauw - Baudry - Walsh - Bürki - Pletinckx
Middenvelders: Buffel - Faik - De Pauw - Soisalo - Seck - Tardieu - Peeters
Aanvallers: Harbaoui - Bongonda - Bedia - H. Bjørdal - I. Sylla

Geblesseerd: Michaël Heylen (rug)

 

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close