3 jaar geleden gepost

Sporting Charleroi - Essevee: voorbeschouwing en selectie

"Deur de muur en were!", een knappe tifo van onze supporters als laatste peptalk net voor de aftrap van Essevee - Club Brugge afgelopen woensdag. Met dezelfde ingesteldheid steekt Team Essevee zaterdag de taalgrens over voor het belangrijke duel in de strijd om Play-Off 1 tegen Sporting Charleroi.

"Natuurlijk was iedereen woensdagavond omstreeks 22.30 uur diep ontgoocheld", gaat Francky Dury van start tijdens de wekelijkse persbabbel. Essevee strandde op een zucht van een vierde bekerfinale tegen Club Brugge. "We spreken over een finale en mogelijk Europees voetbal hé. We zijn winnaars en spelen altijd om te winnen."

Geen trainer als Francky Dury die een verlies rationeel en juist kan inschatten. "Als je kijkt naar het budget is Club - Antwerp een logische finale. We hebben niet de perfecte match gespeeld, anders was het 1-0 of misschien zelf 2-0. Club strafte onze fouten af zoals zij meemaakten tegen Real Madrid en PSG."

Coach Francky Dury staat als eerste in de rij om de rug te rechten: "We waren er dichtbij maar moeten de uitschakeling aanvaarden. In de sport moet je kunnen omgaan met succes en een nederlaag op een correcte manier interpreteren. Of je bent kwaad - zoals na het verlies tegen Cercle - en pissed off. Of je laat emotie verdwijnen voor fierheid. Dat is ook de boodschap die ik aan mijn spelers heb meegegeven na de wedstrijd. Wees ontgoocheld maar maak plaats voor fierheid. We hebben alles gedaan wat we moesten doen".

Hugo Camps wijdde er vandaag zelf een column aan in Het Laate Nieuws. De partij van Zulte Waregem tegen Club was een absolute referentiewedstrijd. Spektakel, emotie, geluk en ongeluk. De supporters beleefden een intense voetbalavond. Met wisselende kansen en extreme spanning.

Francky Dury beaamt de bevindingen van de HLN-columnist: "We hebben getoond dat - wie een avondje voetbal wil - Essevee dat kan geven. Het was diezelfde beleving die ik meemaakte toen we Anderlecht klopten voor de herfsttitel. Een totaalbeleving. Organisatie en engagement. Op en naast het veld. Ondanks het resultaat moeten we een fier gevoel overhouden na woensdagavond. Dat moet iedereen uitstralen."

"Tijdens de stage in Marbella sprak ik onze talrijk aanwezige partners toe", gaat Dury verder. "Dat ik een wolkje twijfel voel over Zulte Waregem omdat we geen Play-Off 1 of Europees voetbal spelen. Uiteraard moet Play-Off 1 elk seizoen de doelstelling zijn maar we zullen ook eens elfde of veertiende eindigen. Niemand heeft het recht om daar negatief over te doen. Voor een club als Zulte Waregem is het ieder jaar opnieuw beginnen. De beste spelers vertrekken maar de ambitie blijft. We zijn al enkele jaren de best of the rest. Dit is een warme club. Twijfel mag niet de plaats innemen van de warmte die onze club uitstraalt."

De voorbeschouwing op de wedstrijd van zaterdag tegen Charleroi bleef beperkter. "Een keygame. We moeten maken dat we winnen. Charleroi is een goeie ploeg, snel in de omschakeling met veel routine en weinig blessureleed. Ze zitten goed in hun vel", klinkt het.

Vier ploegen strijden nog voor die zesde plaats. "Als we zaterdag winnen doen we mee. We zijn de enige ploeg die hen al tweemaal wist te kloppen. In de competitie (3-1) en in de beker (2-0). Deze keer met  Jelle Vossen erbij!"

Wedstrijdselectie

Doelmannen: Bossut, Bansen, Bostyn
Verdedigers: De Fauw, Baudry, Mensah, Walsh, Bürki, Kainourgios, Deschacht
Middenvelders: Marcq, Sissako, Govea, Srarfi, Van Hecke
Aanvallers: Larin, Dompe, Bruno, Vossen, Oberlin

Geblesseerd: Berahino (adductor), Seck (adductor), Pletinckx (hamstring), Bjørdal (voet)

Wedstrijdleiding

Referee: Jasper Vergoote
Ass. referee: Kevin Dhondt, Michael Geerolf
4th official: Wim Smet
VAR: Bram Van Driessche

Sporting Charleroi - Essevee, zaterdag 8 februari om 18.00 uur

DEEL DIT ARTIKEL:

Close