2 maanden geleden gepost

Sparta Rotterdam te sterk voor Essevee

Heel wat supporters zakten zaterdagmiddag af naar het Nederlandse Axel voor het oefenduel tussen Sparta Rotterdam en Essevee. We vatten de wedstrijd hier even voor je samen.

We krijgen een openingsfase waarbij beide ploegen zoeken naar het juiste ritme in deze partij. Het balbezit is in de eerste tien minuten vooral voor de Rotterdammers, kansen krijgen we nog niet. Het is Essevee die ondanks het mindere balbezit voor het eerst zijn neus aan het venster steekt. Een hoekschop vindt het hoofd van Diop. De Senegalees kopt hard, maar recht in de handen van doelman Olij. Meteen volgt het antwoord van Sparta. Ook zij zijn voor het eerst gevaarlijk op een hoekschop. De bal wordt verlegd naar de tweede zone waar Saito de bal net niet in doel kan werken. Na een kwartier voetballen opent Sparta de score. Een snelle aanval komt tot bij Verschueren, de middenvelder trapt de bal prima voorbij Dobbels.

Terwijl de regen uit de lucht valt, is het op het veld even windstil. Pas op het halfuur noteren we de volgende doelpoging. Brym maakt zich goed vrij op de rand van de zestien en wapent zijn schot. Dobbels redt knap. Essevee eist het balbezit meer en meer op en trekt de partij naar zich toe. Rommens vindt met een voorzet het hoofd van Gano, doelman Olij redt met een knappe reflex. Het lijkt erop dat we met dit wedstrijdbeeld gaan rusten, maar net voor het einde van de eerste helft verdubbelt Sparta de voorsprong. Verschueren speelt de bal strak voor de doel, Clement werkt goed af. 

Essevee begint goed aan de tweede periode en kan na tien minuten ook een eerste keer dreigen. Een hoekschop komt tot bij Miroshi, zijn knal verdwijnt in de handen van de Nederlandse doelman. Meteen volgt het antwoord van Sparta. Een snelle tegenaanval komt tot bij Saito, hij werkt snoeihard af. Veel duels en middenveldvoetbal kleuren nu deze partij. Na heel wat wissels bij beide ploegen noteren we opnieuw enkele grote kansen voor Essevee. Nadat handspel geen strafschop oplevert voor Essevee wijkt een bal van Sergeant af, krijgt Sissako de bal van dichtbij niet voorbij de doelman, devieert Vossen de bal net over en staat de Nederlandse doelman aandachtig te keepen op een listig balletje van Brüls. Het is Sparta die in het slot nog een laatste keer de netten laat trillen. Anello brengt de stand op 4-0.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close