5 jaar geleden gepost

Sp. Charleroi - ESSEVEE : 3-2

DOELPUNTEN

44' C. Benavente 1-0

73' H. Harbaoui 1-1

83' H. Harbaoui 1-2

85' V. Osimhen 2-2

94' V. Osimhen 3-2

WISSELS

46'

in

Walsh

out

De Pauw

55'

in

Bedia

out

Demir

75'

in

Gholizadeh

out

Hendrickx

79'

in

Perbet

out

Niane

92'

in

Tardieu

out

Buffel

GELE KAARTEN

13' T. Bongonda

51' D. Marcq

65' S. Marinos

86' Henen

RODE KAARTEN

Essevee kwam terug van een achterstand, tweemaal Harbaoui die de netten deed trillen. Osimhen zorgde echter nog voor de 2-2 én de 3-2 in de absolute slotfase van de wedstrijd.

TEAM

Charleroi

69. Riou

8. Martos

9. Niane

13. Diandy

14. Benavente

17. Marinos

22. Hendrickx

24. Dessoleil

25. Nurio

45. Osimhen

77. Bruno

Essevee

Essevee

1. Bossut

2. De fauw

3. Baudry

4. Heylen

5. Marcq

7. Buffel

8. Faik

9. Harbaoui

10. Bongonda

14. Walsh

18. Demir

Speeldag 11 werd afgesloten op Mambourg. Essevee maakte op zondagavond de verplaatsing naar Charleroi.

Het aanvallend ingesteld Charleroi begon met een flinke waarschuwing. Bruno kwam in schietpositie voor Bossut, maar die kon met de vingertippen in hoekschop duwen. Tien minuten later moest het leer aan de overkant op de stip, maar de ref én videoref zagen onbegrijpelijk geen overtreding op Bongonda, die zelfs tegen een geel karton aanliep in de bewuste fase. Seconden later kwam Charleroi met een snedige tegenaanval, maar Bossut belette Osimhen het scoren. Een krulbal van de spits midden de eerste helft ging eveneens niet tegen de touwen. Het leer ging centimeters naast. Het niveau zakte naar de rust toe. Toch kwam Charleroi uit het niets nog voor de rust op voorsprong. Benavente kreeg het leer in de voeten, centraal voor de zestien en haalde hard uit. De kanonskogel verraste Bossut, die het leer nog kon wegkaatsen, maar via de paal toch in doel zag gaan. 1-0 aan de rust.

Walsh bleef de tweede periode in de kleedkamer voor De Pauw. Ook Demir mocht gaan rusten na enkele minuten, Bedia kwam in het team, tegen zijn ex-club. Meteen voor gevaar zorgde het echter niet. Eerst was er nog teveel middenveldvoetbal, maar midden de tweede helft kreeg Essevee dan tóch een terechte penalty. Opnieuw Bongonda die onderuit werd gehaald. Harbaoui kon de elfmeter feilloos omzetten, 1-1. Het spel leek opengebroken, met nog een kwartier op de klok. Beide teams trokken voluit ten aanval en het was Essevee dat eerst scoorde. Harbaoui krulde het leer enig mooi in de winkelhaak, 1-2. Lang genoot Essevee echter niet van de voorsprong. Aan de overkant kon Osimhen van dichtbij de vlugge 2-2 tegen de touwen duwen. De kelk moest echter nog geledigd tot op de bodem. Diep in blessuretijd kopte dezelfde Osimhen de 3-2 voorbij Bossut. Een té zware uitslag voor Essevee, dat meer verdiende. 

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close