2 jaar geleden gepost

Shirtveiling ter ere van Franck Berrier levert €5.000 euro op

Op speeldag zes in de Jupiler Pro League namen we het op tegen KV Oostende in speciale shirts ter nagedachtenis van Franck Berrier. De spelersnamen werden bij beide teams vervangen door de familienaam van de recent overleden speler van Essevee en KVO. Ten voordele van het goede doel werden de wedstrijdshirts geveild. Bij Essevee bracht dit €5.000 op.

Één week lang konden supporters bieden op hun favoriete spelerstruitje. Met Jelle Vossen (€280) op kop gingen heel wat shirts aan hoge bedragen de deur uit. In totaal leverde de veiling €2.849 euro op. Een mooi bedrag dat enerzijds dient als investering in EHBO-opleidingen voor medewerkers, vrijwilligers en jeugdspelers van Essevee. Anderzijds gaat een deel van de opbrengst naar vzw Hartekinderen

De spelersgroep van Zulte Waregem wou het daar niet bij laten en besloot om het totale bedrag te verhogen naar €5.000 euro. "Als spelersgroep dragen we graag ons steentje bij tot dit initiatief. De juiste opleiding is van cruciaal belang om correct te handelen bij noodsituaties op en naast het veld", aldus David Hubert. "Daarnaast vinden we het erg belangrijk dat hartpatiënten en hun familie de juiste ondersteuning krijgen via vzw Hartekinderen.”

Vzw Hartekinderen brengt ouders met kinderen of jongeren met een aangeboren en/of verworven hartafwijking bij elkaar. Ze dragen hun steentje bij tot het oplossen van medische, psychologische, sociale en pedagogische problemen waarmee de ouders en personen met een aangeboren hartafwijking geconfronteerd worden. Vzw Hartekinderen stimuleert de uitwisseling van ervaringen tussen ouders, broers en zussen en andere familieleden van hartekinderen en tussen de kinderen en jongeren zelf.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close