4 jaar geleden gepost

Scherrens scoort twee keer en bezorgt Essevee drie punten (+ video)

De Dames A van Essevee wonnen dit weekend van de collega's van KV Mechelen. Anne-Lore Scherrens tekende in de 1-2 overwinning tegen Malinwa voor de beide doelpunten.

Net zoals de afgelopen wedstrijden startte Essevee scherp aan de wedstrijd. Summer Rogiers stuurde Anne-Lore Scherrens diep en na amper twee minuten spelen kon zij al de score openen. Ook Manon de Bart was in haar sas in de beginfase. Eerst zag ze haar scherp schot in hoekschop verwerkt worden en rond het kwartier trof ze de lat na een knappe actie voorbij drie Mechelse speelsters. Ondanks de dreiging van de bezoekers was het Kristien Franck die halverwege de eerste helft kon gelijk maken na een rommelige fase voor het doel van Essevee. Machteld Vandenbroucke kwam nog dichtbij de 1-2 maar ze kon net niet afdrukken.

(foto: Sevil Oktem)

Essevee bleef de forcing voeren na de koffie en na een ingestudeerde hoekschop leidde dat ei zo na tot de 1-2. De thuiskeepster had echter een goede parade in huis op een inzet van Amber Bert. Mechelen kon nog een keer dreigen op hoekschop maar het overwicht bleef in handen van de bezoekers maar de wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen. Summer Rogiers kon de netten niet doen trillen en Manon de Bart trof andermaal de paal.

Het venijn zat in de staart want vlak voor tijd schilderde Anne-Lore Scherrens een vrije trap enig mooi in de winkelhaak. 1-2 dus en Essevee tikte de match rustig uit richting een dik verdiende en vooral deugdoende overwinning.