3 jaar geleden gepost

Romy Camps en Amber De Priester: twee nieuwe aanwinsten voor Dames Zulte Waregem

Dames SV Zulte Waregem blijft verder werken aan de ploeg die volgend seizoen zal aantreden in de Super League. Romy Camps (19) en Amber De Priester (22) volgen het voorbeeld van Jana Coryn en Lotte De Wilde die eerder al hun komst bevestigden. Beide speelsters maken de overstap van KAA Gent naar Team Essevee.

Op zesjarige leeftijd maakte Camps kennis met voetbal bij de jongens van Zelzate waar ze tien jaar actief was. Na drie jaar bij de tweede ploeg van KAA Gent in eerste nationale maakt de studente voeding en dieetkunde samen met Zulte Waregem de stap naar de Super League. Camps komt het best tot haar recht centraal in de verdediging en maakt deel uit van de nationale ploeg u19.

Romy Camps en Luc Declercq

“Het enthousiasme van Angelo Gaytant (trainer) en Luc Declercq (sportief coördinator) overtuigden me om mee in het Super League verhaal van Zulte Waregem te stappen. Ik kijk met gezonde spanning uit naar dit avontuur. Een vaste waarde worden, stappen zetten, bijleren en vooral veel plezier hebben zijn de doelstelling die ik mezelf opleg."

De tweede aanwinst - Amber De Priester - staat een positie hoger op het veld. Kilometers malen is haar grootste troef. “Ik ben een loper, een type acht”, omschrijft ze zichzelf. Op haar achtste kwam ze via haar broer voor het eerst in contact met voetbal bij de jongens van Volkegem. Na een passage bij Zultse VV en KRC Waregem trok De Priester naar de topsportschool in Brugge én zette ze haar eerste stappen in de Bene League bij de meisjes van Club Brugge. “De overstap die ik nu maak van Gent (eerste nationale) naar Zulte Waregem (Super League) is sportief een stap vooruit. De Priester combineert voetbal met haar studies kinesitherapie (vierde jaar) aan de universiteit van Gent.

Amber De Priester en Luc Declercq

Foto's zijn gemaakt voor de verspreiding van het Coronavirus.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close