9 maanden geleden gepost

Regenboogweekend voor diversiteit en respect

Komend weekend houdt de Pro League opnieuw de Football for ALL-campagne, de regenboogcampagne tegen homofobie, racisme en andere vormen van discriminatie en ongelijkheid. Met de slogan 'Football for All' maken zowel de Pro League, en #TeamEssevee een vuist voor respect, diversiteit en verdraagzaamheid op en rond onze velden. Voetbal is er voor iedereen.

Het Belgisch voetbal gaat dit weekend getooid in regenboogkleuren. Onze kapitein zal de wedstrijd van de 28ste speeldag afwerken met een regenboogkapiteinsband. Ook de cornervlaggen in in het Regenboogstadion zullen er ietsje anders uit zien. De Pro League trekt hiermee de Football for ALL-campagne op gang, die in de maand maart ook bij de KBVB en de clubs van het amateurvoetbal wordt gehouden.

De campagne is het communicatieve luik van het actieplan tegen negatieve spreekkoren van de Pro League. De regenboogkleuren staan traditioneel voor de LGBT+ gemeenschap, maar het Belgisch voetbal en #TeamEssevee maken met de campagne niet enkel een statement tegen homofobie, maar ook tegen racisme en andere vormen van discriminatie. Voetbal is er voor iedereen, zowel op het veld als in de tribunes. 

DEEL DIT ARTIKEL:

Close