3 jaar geleden gepost

Regenboogstadion decor voor diploma-uitreiking

150 leerlingen uit de Waregemse stedelijke basisscholen ontvingen afgelopen vrijdag hun diploma in het Regenboogstadion dat voor één keer niet het toneel was voor een voetbalwedstrijd.

Het is een jaarlijkse traditie in Waregem. Op het einde van het schooljaar ontvangen de laatstejaars van de 5 stedelijke basisscholen hun diploma steevast in het stadhuis. Door de coronamaatregelen is dat dit jaar niet mogelijk. Essevee sprong in de bres en stelde het Regenboogstadion ter beschikking.

Vanop de tribunes en met respect voor de social distancing misten de ouders niks van dit unieke moment. Voor de kinderen werd het een speciale beleving. Onder andere burgemeester Kurt Vanryckeghem en Schepen van onderwijs Jo Neirynck overhandigden de diploma’s. Maar Essevee had ook nog een extra verrassing in petto. Nikos Kainourgios, Jean-Luc Dompé en Mathieu De Smet brachten de gediplomeerden enkele leuke Essevee-gadgets.

“De proclamatie is een mijlpaal in de schoolcarrière van de leerlingen uit Waregem en onze deelgemeenten”, vertelt schepen van onderwijs Jo Neirynck. “Veel scholen en gemeenten zien de proclamatie in het water vallen, maar het plechtig ontvangen van het getuigschrift basisonderwijs is voor een kind een belangrijke afsluiter van een belangrijke schoolperiode. Dankzij deze unieke samenwerking konden wij onze leerlingen van het Stedelijk Onderwijs integendeel nog een onvergetelijke ervaring bieden in het indrukwekkende kader van het Regenboogstadion. Natuurlijk primeert de gezondheid en we spaarden geen enkele moeite om de 150 kinderen en hun ouders op een veilige manier te ontvangen.”

“Essevee is enorm fier dat het Regenboogstadion het toneel mag zijn van dit unieke moment” vertelt CEO Eddy Cordier. “We bieden letterlijk en figuurlijk de ruimte om een heropstart mogelijk te maken. Met dit prachtige initiatief brengen we onze leuze Tope Es Alles Meuglijk opnieuw in de praktijk.”

DEEL DIT ARTIKEL:

Close