3 jaar geleden gepost

Puntendeling in afscheidsmatch Manon de Bart

De Dames A van Essevee bleven steken op 2-2 tegen OH Leuven. Manon de Bart nam afscheid van het vrouwenvoetbal met een goal. Het bleek niet genoeg voor de overwinning.

Diezelfde Manon de Bart had even voordien al de openingstreffer aan de voet. Naomi De Wolf stuurde haar diep maar ze besloot voorlangs. Essevee was scherper in de duels en dat resulteerde in pogingen op doel van Laura Vervacke en Summer Rogiers. Iets na het halfuur was het wel prijs toen Anne-Lore Scherrens met een voorzet Manon de Bart vond. Zij trapte de bal in de draai binnen: 1-0. Vlak voor de koffie lukte Leuven de gelijkmaker op de eerste grote kans die ze kregen. Doelvrouw Jana Van Den Berghe kon een eerste inzet nog redden maar was kansloos tegen een goed volgende Estée Cattoor die de bal maar moest binnentikken.

De thuisploeg kwam gretig uit de kleedkamer. Er waren al snel enkele kansen en we gingen verder op zoek naar een tweede doelpunt. Net na het uur schudde Alessia Mieras haar belager af in een mooi duel en kon ze Scherrens tussen de verdediging diep sturen. Zij twijfelde niet en werkte mooi af door de benen van de uitgekomen bezoekende goalie. Leuven biedde weinig weerwerk, al moest Jana Van Den Berghe tien minuten voor tijd goed tussenkomen op een vrije trap. Net zoals in de eerste helft zat het venijn hem echter in de staart. De derde kans van Leuven zorgde in de laatste minuut van de wedstrijd voor de 2-2.  Een zure puntendeling dus voor Zulte Waregem.

SV Zulte Waregem - OH Leuven: 2 -2
37' 1-0: Manon De Bart
43' 1-1: Estée Cattoor
62' 2-1: Anne-Lore Scherrens
89' 2-2 : Lore Asselberghs

DEEL DIT ARTIKEL:

Close