1 maand geleden gepost

Pro League schenkt 50.000 maaltijden aan de Voedselbanken

Door de coronacrisis neemt het aantal kwetsbaren in de samenleving sterk toe. Daarom doet de Pro League een gift van 100.000 euro aan de Voedselbanken. Hiermee kunnen de Voedselbanken 50.000 maaltijden voorzien. Daarnaast zet de Pro League een campagne op om clubs en voetbalsupporters te motiveren om ook een bijdrage te leveren.

Samen één doel: zorgen voor een sterke bank

De raad van bestuur van de Pro League besliste op 2 april om de voedselbanken te steunen met een gift van 100.000 euro. CEO Pierre François: “Iedere voetbalsupporter weet dat een ploeg meer is dan de basiself op zondag. Om de moeilijke momenten tijdens het seizoen door te komen, is een sterke bank cruciaal. Zo is het nu ook voor de samenleving. In deze moeilijke periode is het belangrijk dat er een sterke voedselbank is.”

Jozef Mottar, gedelegeerd bestuurder van de Belgische Federatie van Voedselbanken, is blij met de gift. “In naam van de Belgische Voedselbanken, de 618 aangesloten liefdadigheidsverenigingen en alle mensen die beroep moeten doen op gratis voedselhulp, wens ik de Pro League oprecht te danken voor dit nobel initiatief. Dit mooie gebaar van solidariteit is hartverwarmend en motiveert alle vrijwilligers om zich blijvend te engageren in de strijd tegen de honger in ons land.”

Naast de financiële steun wil de Pro League de voetbalclubs in het hele land bewust maken van het maatschappelijke belang van de voedselbanken, en hen oproepen om ook een financiële bijdrage te doen. Dat kan op www.foodbanks.be  en op rekeningnummer BE15 0682 1093 6530.

#TopeTegenCorona

Wil jij graag op een andere manier alles doen om deze crisis te bestrijden? Terwijl we afstand nemen van elkaar, brengen we elkaar ook dichter bij elkaar. Team Essevee en zijn evenementenbureau Ballroom bundelen de talloze initiatieven, projecten en ideeën van onze partners. Ontdek hier alle projecten.

Maar er is meer... Veel bedrijven, verenigingen of doelgroepen ervaren extreme hinder door de coronacrisis. Samen willen we hen door deze moeilijke periode helpen. Waar kunnen wij en ons netwerk u mee helpen?

Laat uw vraag achter via het formulier op deze paginaof via business@essevee.be en we maken er werk van. #TopeTegenCorona!

DEEL DIT ARTIKEL:

Close