3 jaar geleden gepost

Overwinning tegen KAA Gent om de voorbereiding af te sluiten

DOELPUNTEN

1' Saido Berahino 1-0

6' Jelle Vossen 2-0

56' Roman Yaremchuk 2-1

WISSELS

68'

in

Jannes Van Hecke

out

Gianni Bruno

78'

in

Maxime Thiel

out

Laurens De Bock

79'

in

Mikael Soisalo

out

Daniel Opare

87'

in

Idrissa Sylla

out

Saido Berahino

GELE KAARTEN

31' Odjidja

90' Owusu

RODE KAARTEN

31' Srarfi

31' Odjidja (2x geel)

Essevee sluit de voorbereiding af met een knappe 2-1 zege tegen KAA Gent. De thuisploeg leidde na vijf minuten al met 2-0 en gaf de voorsprong niet meer uit handen. De oefenwedstrijd werd overschaduwd door het uitvallen van doelman Sammy Bossut.

TEAM

Essevee

Sammy Bossut

Olivier Deschacht

Daniel Opare

Abdoulaye Sissako

Jelle Vossen

Bassem Srarfi

Saido Berahino

Gianni Bruno

Ibrahima Seck

Ewoud Pletinckx

Laurens De Bock

KAA Gent

KAA Gent

Thomas Kaminski

MIchael Ngadeu

Elisha Owusu

Roman Yaremchuk

Vadis Odjidja

Roman Bezus

Alessio Castro Montes

Sven Kums

Nurio Fortuna

Laurent Depoitre

Igor Plastun

Essevee begon sterk. Al na 25 seconden kwam Essevee op voorsprong. Opare bracht het leer voor doel. De Gentse verdediging verkeek zich op de bal en Berahino plaatste beheerst in doel. Essevee speelde goed en kwam nog binnen de eerste 10 minuten op 2-0. Opare vond Vossen net buiten de zestien. Jelle haalde vanuit stand magistraal uit. Het leer belandde in de winkelhaak. In een aangenaam eerste halfuur kreeg Gent ook een kans. Depoitre kwam oog-in-oog met Bossut maar hij trapte net naast. Essevee’s organisatie stond op punt tot dat Srarfi voortijdig mocht gaan douchen na een reactie op Odjidja. Ondanks de numerieke meerderheid bleef Gent moeite hebben met de goede organisatie van Essevee. Vlak voor de rust kreeg Castro-Montes een kansje maar zijn schot ging voorlangs.

In het begin van de tweede helft kreeg Vossen een grote kans op de 3-0. Jelle mocht alleen op doel afgaan maar Kaminski redde de meubelen. Met 11 tegen 10 scoorde Gent na tien minuten in de tweede helft de aansluitingstreffer. Mohammadi bracht de bal voor doel en Yaremchuk kopte van dichtbij binnen. Yaremchuk kreeg even later opnieuw een dot van een kans maar Sammy redde knap. Odjidja mocht halfweg de tweede helft ook voortijdig gaan douchen. Hij kreeg een tweede gele kaart na een overtreding op de doorgebroken Bruno. Een minuutje later kwam Botaka ongelukkig in aanraking met het hoofd van Bossut. Sammy diende afgevoerd te worden en is waarschijnlijk even out. Bansen kwam in de plaats van Sammy. Eike onderscheidde zich door op het einde van de partij de 2-2 van het scorebord te houden door knap redding te brengen op een poging van De Bruyn. Plastun trapte nog tegen de lat maar verder kwam Gent niet meer.

Essevee wint zo zijn laatste oefenwedstrijd. Vanavond om 18.00 uur kennen we onze tegenstander voor speeldag 1. Je kan het live volgen via onze sociale media en website.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close