3 jaar geleden gepost

Overwinning op openingsspeeldag tegen Woluwe

DOELPUNTEN

45' Laura Vervacke 0-1

72' Stephanie Suenens 1-1

79' Geena-Lisa Buyle 1-2

WISSELS

GELE KAARTEN

RODE KAARTEN

Het was zover. Na een lange voorbereiding hoorden onze Women SL het startschot van de Super League competitie. Op de openingsspeeldag trokken we naar Woluwe op zoek naar de eerste drie punten.

De openingsronde duurde wat lang met veel middenveldspel. Het was 20 minuten wachten op de eerste kans van Woluwe. Een prima tussenkomst van Ianthe Meersschaert was meteen noodzakelijk. Toch had Essevee de bovenhand en na het halfuur kwamen de eerste kansen er. Het schot van Amber De Priester werd afgeblokt en een redding van de doelvrouw Hazel Engelen volgde.

Nauwelijks 5 minuten later ging Esther Buabadi neer in de zestien, maar de Ref gaf geen kick. In de 38ste minuut was er pech voor Laura Vervacke want zij trof de deklat. De rust was in zicht, maar in de extra time was het toch raak voor Zulte Waregem. Keepster Hazel Engelen kon nog een vrije trap pareren, maar op de herneming van Laura Vervacke had ze geen verhaal. Dit zorgde meteen ook voor de 0-1 ruststand.

Geen wissels bij de aanvang van de tweede helft bij Essevee. Het eerste gevaar kwam er na een voorzet van Sheryl Merchiers en de deviatie van Amber De Priester. Essevee bleef baas in de tweede helft, maar Woluwe kwam meer en meer opzetten en voerde de druk op. Enkele wissels drongen zich op en Geena-Lisa Buyle en Summer Rogiers mochten hun opwachting maken. Verder dan een kans van Anne-Lore Scherrens kwam Zulte Waregem voorlopig niet meer.

Na 70 minuten was er nog eens Woluwe en Romy Camps kon nog in hoekschop werken voor een aanstormende Woluwse. Niet veel later was het toch raak voor Woluwe. Na geharrewar voor doel kon Stephanie Suenens de gelijkmaker aantekenen. Essevee leek van slag maar toonde karakter. Het was invaller Geena-Lisa Buyle die in de rebound op een hoekschop voor de nieuwe voorsprong zorgde. Woluwe zette nog alles op alles, maar Essevee gaf geen krimp.

De eerste drie punten zijn binnen! Volgende week komt RSC Anderlecht op bezoek.