3 jaar geleden gepost

Overlijden Noel Cras

SV Zulte Waregem betreurt het overlijden van Noël Cras. Cras verdedigde in de jaren 40, 50 en 60 de kleuren van KSV Waregem en bleef later actief bij Zulte Sportief. In 1964 nam Noël Cras de eerste trofee voor Sportfiguur van Stad Waregem in ontvangst. Hij verloor afgelopen donderdag.de strijd tegen het coronavirus.

Persoonlijke bekroningen & Trofee Jules Pappaert

De wortels van Noël Cras lagen in Zulte en Waregem. Als Zultenaar sloot hij in 1948 als 21-jarige aan in de fanion van KSV Waregem. Als verdediger promoveerde hij in zestien seizoenen van vierde klasse naar tweede klasse.


Noël Cras voetbalde maar liefst tot zijn 58 jaar. (foto: Uitvaartzorg Amez)

In die periode werd hij clubtopschutter (met 23 goals in het seizoen 1950-1951) en in het seizoen 1956-1957 liet Essevee de langste reeks van ongeslagen wedstrijden noteren. Het levert de club de Trofee Jules Pappaert op.

In 1964 werd Cras de eerste laureaat van de Waregemse Sportfiguur bij de competitieven.

Actief bij Zulte Sportief tot 58 jaar

Ondertussen is Noël Cras 54 jaar als hij bij Zulte Sportief aansluit. Na vier jaar sluit hij er zijn carrière af op 58-jarige leeftijd. Het is een ongeziene prestatie en toont de uitstekende fysieke conditie van de pionier van het Waregemse en Zultse voetbal.

Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Essevee betreurt het overlijden van een icoon van KSV Waregem en Zulte Sportief. We wensen de familie en kennissen veel sterkte bij het verlies.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close