2 jaar geleden gepost

"Opnieuw niveau halen zoals tegen Standard"

Na een korte break trekken we zondag naar het Lotto Park voor speeldag 31 in de Jupiler Pro League. Om 18.15 uur trappen we af tegen RSC Anderlecht. Samen met coach Francky Dury blikken we al even vooruit op dit duel.

"Lessen trekken uit Brugge en ervaring meenemen"

Voordat we vooruitblikken op de belangrijke wedstrijd van zondag, komt Francky Dury nog even terug op de wedstrijd van twee weken geleden tegen Club Brugge. "Die match mag niet blijven hangen. De eerste 20 minuten zaten we redelijk in het spel qua balvastheid en creëerden we ook een tweetal kansen. Totdat we in een kwartier tijd twee vrij makkelijke tegendoelpunten weggaven in de omschakeling. In de tweede helft was er geen match meer en kwam de sterkte van Club te fel naar boven", legt onze coach uit. "We mogen niet ontgoocheld zijn, maar we moeten er wel lessen uit trekken en die ervaring meenemen."

Omdat er afgelopen weekend geen competitievoetbal was, trokken we vorige week donderdag naar Beerschot voor een oefenpartij die uiteindelijk gewonnen werd met 1-4. "Ik heb daar enkele jongens laten rusten en zag dat de volledige kern progressie heeft gemaakt. Beerschot stond op verdedigend vlak sterk en ook het middenveld liet zich niet wegspelen. En toch hebben we er vier keer succesvol doorgeraakt", verklaart Dury.

"Onze laatste kans op Play Off 1"

Morgen trekt Essevee naar Anderlecht in een belangrijk duel voor een ticket op verlengd voetbal in de maand mei. "Ik kijk echt uit naar morgen. Het is onze laatste kans op Play Off 1. Ik ben benieuwd hoe ze zullen reageren op de uitschakeling in de beker", reageert onze coach. Wie er morgen wellicht ook van de partij zal zijn, is De Bock. "Laurens heeft een positieve evolutie meegemaakt en trainde gisteren weer mee met de kern. Het was voorzien dat hij niet meer ging spelen tot het einde van het seizoen, dus ik ben tevreden dat hij er weer bij is."

Selectie

Doelmannen: Sammy Bossut, Louis Bostyn, Eike Bansen

Verdedigers: Olivier Deschacht, Daniel Opare, Ewoud Pletinckx, Laurens De Bock, Cameron Humphreys, Nikos Kainourgios, Cheik Thiam

Middenvelders: Damien Marcq, Ibrahima Seck, Mathieu De Smet, Jannes Van Hecke

Aanvallers: Jelle Vossen, Tomáš Chorý, Jean-Luc Dompé, Gianni Bruno, Panos Armenakas, Youssuf Sylla

Omar Govea is geschorst voor het duel met RSC Anderlecht. Antoine Colassin mag niet spelen tegen de Brusselaars.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close