3 jaar geleden gepost

Ontdek hier de voorbeschouwing voor het bezoek van Antwerp

Zondag 18 oktober om 13.30 uur komt Royal Antwerp op bezoek aan de Gaverbeek. Essevee gaat na het gelijkspel op Sclesin, het verlies in Leuven en de tweede interlandbreak van het seizoen op zoek naar een 10 op 27.

Essevee staat met 7 punten op een voorlopige 15de plaats in het klassement. Royal Antwerp, onze tegenstander van zondag, is het seizoen beter gestart met het dubbel aantal punten op een voorlopige vijfde stek. 

Het is onze eerste thuiswedstrijd sinds de nederlaag tegen landskampioen Club Brugge. "We liepen heel snel achter de feiten aan en gingen daar verkeerd mee om." kijkt Dury nog even terug op die wedstrijd tegen Club. "We hebben ondertussen wel getoond dat dit achter ons ligt."

"Zondag wacht ons een nieuwe tegenstander en opnieuw een volledig andere wedstrijd." klinkt het bij de coach. "We lieten ons in Leuven te makkelijk pakken op de omschakeling. Dat scenario moeten we zondag absoluut vermijden."

De twintigkoppige selectie van Essevee telt ook 2 nieuwe namen. Coach Francky Dury verwelkomt verdediger Abdallah Ali Mohamed en de boomlange spits Tomáš Chorý in de selectie. Of één van beide ook aan de aftrap zal komen, is nog even afwachten. 

Coach Francky Dury kan dit weekend nog niet rekenen op zijn kapitein. Ewoud Pletinckx is nog niet voldoende hersteld van zijn enkelblessure. De verdediger miste hierdoor ook de partij tegen OHL, net voor de interlandbreak. 

SELECTIE 

Doelmannen: Louis Bostyn, Eike Bansen, Martijn Beernaert

Verdedigers: William Bianda, Olivier Deschacht, Daniel Opare, Laurens De Bock, Abdallah Ali Mohamed, Cameron Humphreys, Nikos Kainourgios

Middenvelders: Damien Marcq, Omar Govea, Bassem Srarfi, Ibrahima Seck, Jannes Van Hecke

Aanvallers: Jelle Vossen, Tomáš Chorý, Jean-Luc Dompé, Gianni Bruno, Mikael Soisalo

DEEL DIT ARTIKEL:

Close