4 jaar geleden gepost

Old Stars winnen tornooi KRC Genk

De Essevee Old Stars schreven dit weekend het tornooi van KRC Genk bij op het palmares. Het is de tweede tornooizege op rij, na de overwinning op het tornooi van KVK.

Met 7 spelers, 1 speler-coach (Kompany pleegt plagiaat), 1 coach en 2 zorgzame teambegeleiders trokken de Essevee Old Stars naar het ‘verre’ Genk voor hun eerste tweedaagse tornooi. De ambities waren duidelijk: ze gingen vooral op zoek naar (voetbal)plezier. Toch kwamen ze met meer naar huis... Hieronder vind je een verslag van alle wedstrijden.

Belangrijk: de training van deze week vindt uitzonderlijk plaats op woensdag 19 juni om 18.30 uur op het kunstgrasveld in Waregem. De knoken hebben een extra dag recup verdiend na het tornooi op Genk!

Essevee Old Stars – Just4fun SAR Genk : 2-0

Voor onze eerste wedstrijd keken we ‘Just4fun’ in de ogen. We hadden fun, voetbalden rustig en verzorgd en we wonnen uiteindelijk met 2-0, dankzij een own-doelpunt en een doelpunt van Dirk.

Essevee Old Stars – Massemen Old Stars : 4-0

Massemen Old Stars zijn geen onbekende voor ons. We weten dat ze uit een ruime kern kunnen recruteren. We vatten deze wedstrijd bijzonder geconcentreerd aan. Rudy vond dat zijn moment gekomen was en kroonde zich tot matchwinnaar met 2 doelpunten en 1 assist. Johny voelde de topschuttersdruk in zijn nek, liet zich niet doen en vond ook 2 keer de weg naar doel.

Voor de tweede wedstrijd op rij hield de ploeg de nul. Een mooier bewijs van een sterk collectief kan niet gegeven worden.

Essevee Old Stars – WB Vissenaken : 4-3

Voor onze laatste poulewedstrijd stond niets meer op het spel. We waren de enige ploeg met 2 overwinningen en konden niet meer ingehaald worden door de andere ploegen. We waren met andere woorden al zeker van een plaatsing voor de top 4.

Leuk meegenomen, maar toch namen we onze sportieve verantwoordelijkheid op. Bedoeling was om op hetzelfde elan verder te gaan : de bal rustig laten rondgaan vanuit een sterke organisatie, om op het gepaste moment tegen te prikken.

Toch kwamen we minder geconcentreerd, minder gefocust voor de dag. Was het de warmte ? Was het de zekerheid van de plaatsing? Of was het de sterkte van de tegenstander? Wie weet…

We sloten – zonder ‘donderpreek’ – de wedstrijd nog winnend af, dankzij onder meer het eerste doelpunt van Greta (de enige vrouw die kon scoren tijdens dit tornooi) . De twee doelpunten van Dirk en opnieuw een doelpunt van Rudy verdwenen hierdoor terecht op de achtergrond.

We bogen 2 keer een achterstand om, gingen uiteindelijk op en over de tegenstander. We zijn dus niet alleen tactisch sterk, maar getuigen ook van een goede mentale weerbaarheid. Op naar domein Kattevennen voor een stevig avondmaal en een bescheiden feestje… 

Essevee Old Stars – KVV Eendracht Massemen : 1-1

Na een goede nachtrust, mochten we onder een schuchter zonnetje dag 2 aanvatten.

Onze eerste wedstrijd van de elitepoule was geen cadeau. We kregen KVV Eendracht Massemen voorgeschoteld, misschien wel het beste wandelvoetbalteam van België. Hun palmares liegt er niet om, met talrijke winst- en ereplaatsen in (internationale) tornooien.

We hadden geen schrik, integendeel : we hadden voldoende vertrouwen opgebouwd tijdens dag 1. We beseften dat het een tactisch steekspel zou worden. De focus stond op scherp, de motivatie was hoog, de teamspirit was fenomenaal…

Massemen bleek bijzonder efficiënt : ze geraakten halfweg de wedstrijd voor de eerste en meteen ook laatste keer door onze sterke defensie en het was bingo.

Essevee bleef rustig en geconcentreerd de bal rondspelen. We waren ervan overtuigd dat ons moment wel zou komen… Greta en Dirk zagen onzekerheid in de ogen van de Massemse keeper en zetten hem samen onder druk. Het was meteen de aanleiding voor de meer dan verdiende gelijkmaker, rustig binnengetikt door Dirk.

Op een paar afstandsschoten na kon geen van beide ploegen meer dreigen. Het bleef 1-1. Een sterke collectieve prestatie van Essevee Old Stars.

Essevee Old Stars – DC Genk : 2-1

Na de uitgebreide lunch, vreesden we efkes voor ‘slappe benen’. Niets was minder waar : in de eerste vijf minuten trapte Dirk een rustgevende 2-0 voorsprong bij elkaar. Essevee kon zijn geliefkoosde tactiek aanhouden : sterke organisatie, loerend op de tegenactie, verstandig gebruik maken van de vrije ruimte,… Enkel kansjes werden nog de nek omgewrongen, DC Genk scoorde nog tegen, maar was niet bij machte om Essevee Old Stars verder te verontrusten…

Essevee Old Stars – Beigemse Old Stars : 2-1

Enige nervositeit voor de aanvang van deze wedstrijd : dit bleek plots een héél belangrijke match te worden. Niet verliezen leverde immers tornooiwinst op. De coach en teambegeleiders deden er alles aan om het hoofd van de spelers koel te houden.

Ook voor deze wedstrijd werd ervoor gekozen om elke speler aan bod te laten komen. Elke speler had in de voorbijgaande wedstrijden schitterend bijgedragen tot de mooie resultaten, elke speler verdiende het om ook in deze “finale” wedstrijd mee te sjotten, mee te werken om de spreekwoordelijke kers op de taart te zetten.

De slogan ‘Tope Es Alles Meuglijk’ werd door de Essevee Old Stars bevestigd : in een moeilijke wedstrijd, tegen een harde tegenstander, brachten Rik en Johny ons 2-0 voor.

Beigem voerde de druk op, wist tegen te prikken… de laatste minuten duurden een eeuwigheid… elke speler vocht voor elke morzel grond… het ganse team won uiteindelijk niet alleen deze wedstrijd, maar ook dit internationaal getint tornooi !

Een puike sportieve prestatie ! Nog belangrijker : in het prille bestaan van Essevee Old Stars zijn we er in geslaagd om een ongelooflijk toffe bende bij elkaar te krijgen, waar iedereen aan zijn (sportieve) trekken komt. Nieuwe leden worden spontaan opgenomen en aanvaard door de groep. Dit “Essevee Old Stars” kan en zal verder groeien …

 

DEEL DIT ARTIKEL:

Close