4 jaar geleden gepost

Officieel: Olivier Deschacht naar Essevee

Olivier Deschacht streek vorige week vrijdag - mede door blessureleed in de defensie - ietwat verrassend neer in Waregem om zijn eerste training af te werken met de selectie van Francky Dury. Met ruim 600 wedstrijden op de teller bij RSC Anderlecht weet iedereen de kwaliteiten van de ervaren verdediger in te schatten. Ook zijn fysieke paraatheid staat bijten kijf. Vijf dagen later tekent “Oli” een overeenkomst voor één seizoen aan de Gaverbeek. “Zulte Waregem wordt wellicht mijn laatste ploeg als actieve voetballer, daar ben ik best wel blij mee.”

“Een godsgeschenk”, zo verwoordt Olivier Deschacht het telefoontje van CEO Eddy Cordier vorige week. De ex-Rode Duivel steekt zijn ambitie - ondanks zijn 38 lentes - niet onder stoelen of banken: “Ik ben iemand met een doel voor ogen, des te meer wil ik hier nog een mooi verhaal schrijven. Deze club straalt professionaliteit en ambitie uit. Ik heb altijd alles gegeven voor Anderlecht en Lokeren, dat zal hier niet anders zijn."

Deschacht maakte afgelopen zaterdag zijn debuut in het shirt van Essevee voor eigen publiek tijdens de oefenpartij tegen Willem II (1-1). “Ik onthoud vooral de goeie ontvangst van de supporters toen ik het veld op kwam. Dat geeft veel vertrouwen. Vorig jaar zaten we dicht bij een akkoord maar toen werd het alsnog Lokeren. Uitstel betekent dus geen afstel. Ik wil mij hier zowel verbaal als fysiek laten gelden én mijn ervaring delen hetzij vanop de tribune, de bank of op het veld.”

DEEL DIT ARTIKEL:

Close