1 jaar geleden gepost

Oefenpot tegen Sporting Charleroi eindigt op gelijkspel

Voor de vierde affiche in deze voorbereiding nemen de jongens van Mbaye Leye het voor het eerst op tegen een ploeg uit 1A. Een verslag van de wedstrijd tegen Sporting Charleroi lees je hieronder

STARTING XI: Bostyn, Lopez (60’ WIllen), Derijck, Drambaiev (60’ De Buyser), Sissako (60’ Miroshi), Vossen (60’ Sangaré), Ciranni (80’ Hallaert, Dompé (60’ Braem), Sylla (60’ Gano), Rommens (80’ Harinck) en Hubert (60’ Tambedou).

De bezoekers beginnen snedig aan de oefenpot. Een aanval over verschillende stations komt tot bij Morioka die de bal al na 3 minuten heel knap voorbij doelman Bostyn trapt, 0-1. Essevee heeft wat tijd nodig om zich in de partij te knokken. Het is wachten tot de 12de minuut vooraleer we de eerste kans voor de thuisploeg mogen noteren. Een vrije trap van Ciranni vindt het hoofd van Sylla, de aanvaller kan hem niet voorbij Delavallée koppen. Een aantal minuten later was het opnieuw gevaarlijk voor het doel van Charleroi. Ciranni vindt opnieuw Sylla, de verdediger van Charleroi blokt het schot.

Na een korte drankpauze gaat het spel snel op en af. López knalt de bal eerst op de lat, even later eindigt ook het schot van Tchatchoua tegen het aluminium. Tot aan de rust blijft het even windstil in de wedstrijd.

Bij de start van de tweede helft is het voor beide ploegen zoeken naar het juiste ritme. Het is de thuisploeg die voor het eerst kan dreigen. Vossen wordt goed vrijgespeeld door López, zijn volley eindigt in de handen van de doelman. Enkele ogenblikken later is het toch prijs voor Vossen. Drambaiev versiert een penalty, de aanvaller zet de elfmeter prima om. Essevee neemt nu de bovenhand in deze oefenpot. Opnieuw zet Vossen zich door en zoekt Sylla voor doel. De verdeding van Charleroi steekt er nog net een stokje voor.

De jongens van Mbaye Leye voeren de druk op. Een uitstekende voorzet van Ciranni komt tot bij Gano, doelman Delavallée redt knap. Even later is Gano er opnieuw dichtbij. Nieuwkomer Miroshi zoekt Gano, maar de aanvaller mist de bal op een haar na. Het doel van Charleroi verandert de daaropvolgende minuten in een schietkraam. Tambedou, Braem en Thiam kregen na een carambole de bal niet in het doel van de Zebra’s.

De partij eindigt in een 1-1-gelijkspel. Zondag 3 juli speelt Essevee zijn volgende oefenpartij op het veld van Tubize-Braine.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close