7 maanden geleden gepost

Oefenduel tegen KRC Genk eindigt op gelijkspel

Een lege Cegeka Arena is het schouwtoneel voor onze derde oefenpot in deze voorbereiding; Een verslag van van het duel met KRC Genk lees je hieronder.

STARTING XI (eerste helft): Bostyn, Tambedou, Willen, Derijck, Sergeant, Vormer, Rommens, De Buyser, El Boutaibe, Ndour, Vossen

De thuisploeg opent meteen sterk. De eerste wedstrijdminuut is nog maar net achter de rug wanneer Bostyn een snoeiharde poging van Paintsil uit zijn doel houdt. Essevee moet even bekomen van de sterke Limburgse start, maar eist meer en meer het balbezit op. Toch blijft Genk de gevaarlijkste ploeg. Na tien minuten zet Muñoz zich door op rechts, zijn voorzet vindt het hoofd van Heynen, maar de kapitein kopt de bal tegen de dwarsligger. Op het kwartier is daar de derde poging van de Limburgers. Paintsil dribbelt zich een weg naar de achterlijn en legt de bal goed achteruit voor Fadera. De Gambiaan werkt de 1-0 binnen. Paintsil blijft de gevaarlijkste man op het veld in dit eerste halfuur. Na een sterke dribbel trapt de winger vanop de zestien, zijn schot gaat via de lat over.

De tweede periode begint met een energiek Essevee. Grote kansen noteren we niet, maar de troepen van D’Hollander starten als beste ploeg aan dit blokje. Toch is het opnieuw de thuisploeg die zorgt voor de eerste dreiging. Bostyn redt met een knappe reflex op een schot van Paintsil. We zijn 48 minuten onderweg wanneer we ook voor onze Boeren een eerste grote poging mogen noteren. De Buyser versnelt op de linkse flinke en vindt met een knappe actie Ndour. De aanvaller zet zich door en trapt van dichtbij richting doel, de Genkse doelman blokt goed. Even later volgt het antwoord van de Limburgers. Sor kapt zich goed vrij in de kleine rechthoek, Bostyn staat aandachtig te keepen. Enkele minuten voor het einde van de tweede periode lanceert Bostyn een verre bal. Ndour snelt alles en iedereen voorbij en trapt de gelijkmaker enig mooi binnen.  Het gaat snel nu want een minuut later krijgt Essevee de bal niet uit de eigen zestien. El Hadj profiteert en brengt de Limburgers weer op voorsprong. 2-1 lijkt de ruststand te gaan worden, maar dat is buiten Ndour gerekend. De Senegalees heeft de smaak te pakken en is opnieuw te snel voor de Genkse verdediging. Hij werkt een sterke actie, op assist van Vossen, prima af. Het staat 2-2 na een uur voetballen.

STARTING XI (tweede helft): van der Gouw, Lopez, Harinck, Capelle, Labie, Brüls, Diop, Sissako, Braem, Demuynck, Gano.

Het is bij aanvang van de derde periode even zoeken voor twee volledig nieuwe teams. We zijn net geen tien minuten onderweg wanneer Essevee een fantastische aanval op de mat tovert. Via heel wat stations komt de bal tot bij Sissako die het leer perfect klaar legt voor Diop. De middenvelder trapt de bezoekers van dichtbij op voorsprong. In deze helft ligt het spel heel vaak stil en valt er dan ook langs beide kanten weinig te noteren. Net voor we opnieuw gaan rusten kan Demuynck wel nog eens uithalen. Hij wordt prima bediend door Braem, zijn schot gaat enkele centimeters over doel.

Genk gaat op zoek naar de gelijkmaker. Eerst mikt Trésor net over, even later gaat het schot van Arokodare net naast. We zijn exact 100 minuten onderweg wanneer Harinck een knappe voorzet verstuurd. Braem kan niet genoeg kracht zetten op zijn kopbal waardoor doelman Leysen de bal makkelijk kan klemmen. Er zijn nog tien minuten te voetballen wanneer de thuisploeg opnieuw op gelijke hoogte komt. Via de rechtse flank vinden de Limburgers Arokodare, de aanvaller werkt van dichtbij af. Het staat 3-3.  Dat is ook meteen de eindscore van een pittige en leuke voetbalmiddag in Limburg.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close