5 jaar geleden gepost

Moeskroen - Essevee: voorbeschouwing en selectie

Essevee trekt zaterdagavond naar Le Canonnier voor de wedstrijd tegen Excel Moeskroen. Voor beide ploegen een belangrijk duel in de onderste regionen van de rangschikking.

Ticketinfo Moeskroen - Essevee

De Henegouwers kenden - net als Zulte Waregem - geen succes in de Croky Cup eerder deze week. Pas na 120 minuten voetbal én strafschoppen wist KV Oostende zich te kwalificeren voor de 1/8ste finale voor de Beker van België. Een dag eerder ging Essevee onderuit op het veld van KV Kortrijk met het kleinste verschil. "Die bladzijde hebben we omgedraaid", aldus Francky Dury op de wekelijkse persconferentie. "Dat mijn sterkste ploeg aan de aftrap verscheen bewijst toch dat we absoluut die wedstrijd wilden winnen. Offensief waren we niet op de afspraak en Kortrijk heeft zijn moment gepakt."

Na de bekeruitschakeling staat Essevee nog een zwaar programma te wachten voor de winterbreak. "Onze focus ligt nu helemaal op de volgende vier duels. We hebben nog drie uitwedstrijden (Moeskroen, Standard en KV Kortrijk) en één zware thuismatch (Charleroi)."

Kapitein Davy De fauw trekt zich op aan de prestaties van de laatste zes wedstrijden: "We pakten 11/18, dat moet onze houvast zijn. De negatieve spiraal moeten we achter ons laten." Francky Dury treedt zijn aanvoerder bij. "We zijn goed op weg om ons in een veiligere situatie te plaatsen. We pakten de voorbije zes wedstrijden tien punten meer dan Waasland-Beveren dat maar 1/18 haalde."

Al moet gezegd worden dat het gelijkspel van vorige week tegen KV Oostende nog op de maag ligt van de trainer. "Kijk, we gingen met 1-3 winnen op Club Brugge. Als je dan in minuut 85 nog 1-0 voor staat in eigen huis tegen KVO verwacht ik dat mijn team dit kan volhouden. Mijn ontgoocheling was toen groter dan de uitschakeling in de beker."

Drie punten bedraagt het verschil tussen Moeskroen en Zulte Waregem. Op de vorige speeldag gingen les Hurlus ook met 1-0 onderuit in het Guldensporenstadion. "Maar vergeet niet dat Moeskroen goeie resultaten kan voorleggen in eigen huis", bemerkt Dury. "Gent verloor er met 3-1 en ze raapten een punt tegen Genk." De vorige ontmoeting tussen Essevee en Moeskroen - zes speeldagen terug - eindigde op 2-2.

Selectie

Doelmannen: Bossut - Bostyn - Bansen
Verdedigers: De fauw - Baudry - Heylen - Walsh - Demir - Bürki
Middenvelders: Marcq - Buffel - De Pauw - Nissilä - Soisalo - Tardieu
Aanvallers: Harbaoui - Bongonda - Bedia - Sylla - H. Bjørdal

DEEL DIT ARTIKEL:

Close