2 jaar geleden gepost

"Misschien wel onze beste wedstrijd van dit seizoen"

Zaterdag 13 februari wacht ons de verplaatsing naar Stayen voor het duel met STVV. De heenwedstrijd eindigde met een 0-2 overwinning voor STVV.  Kunnen onze jongens, na de sterke prestatie van afgelopen weekend, de drie punten meebrengen uit Limburg? We warmen alvast op met de voorbeschouwing op deze partij.

“Misschien wel onze beste wedstrijd van dit seizoen”

Coach Francky Dury spoelt graag nog even terug naar de wedstrijd van afgelopen weekend. Onze jongens trokken dan naar Charleroi voor het duel met de Zebra’s. “We hebben tegen Charleroi misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen gespeeld”, vertelt Dury. “Met uitzondering van het doelpunt, de kans aan het begin van de tweede helft en enkele afstandsschoten hebben we weinig to niks weggegeven. We konden zelf wel wat kansen afdwingen en we waren bij een aanval steeds met 4 à 5 mensen in de box. Als coach doet het plezier om dit te zien.”

(lees verder onder de foto)

“Proberen positieve gevoel verder te zetten”

Opnieuw wacht ons dit weekend een verplaatsing. Op deze 26ste speeldag in de competitie trekken we naar Stayen voor het duel met de kanaries van Peter Maes. “In de thuiswedstrijd verloren we met 0-2 na een erg moeilijke en gesloten partij. Toch is deze terugwedstrijd geen revanche”, klinkt het bij de coach. “Revanche is een verkeerde doelstelling om aan deze wedstrijd te beginnen. Ik heb gezegd tegen de jongens dat we vooral moeten bevestigen na de goede wedstrijd tegen Sporting Charleroi.”

“STVV is de enige ploeg met een synthetisch terrein en dat maakt het altijd wat speciaal. Met dank aan het geweldige werk van onze supporters hebben we de hele week op ons synthetisch veld in Zulte kunnen trainen. Op die manier kunnen we goed voorbereid naar die match trekken”, zegt de coach.

Blessure-update

Zowel Jannes Van Hecke als Nikos Kainourgios trainden vrijdag voor het eerst opnieuw met de groep. Luka Zarandia en Max De Ruyver blijven voorlopig in de lappenmand. 

Selectie

Doelmannen: Sammy Bossut, Louis Bostyn, Eike Bansen

Verdedigers: Olivier Deschacht, Daniel Opare, Ewoud Pletinckx, Laurens De Bock, Cameron Humphreys, Cheik Thiam

Middenvelders: Damien Marcq, Omar Govea, Bassem Srarfi, Ibrahima Seck, Mathieu De Smet

Aanvallers: Jelle Vossen, Tomáš Chorý, Jean-Luc Dompé, Gianni Bruno, Antoine Colassin, Youssuf Sylla

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close