2 jaar geleden gepost

Met deze selectie start Essevee aan de voorbereiding

Zaterdag 2 juli staat de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het programma. In het Regenboogstadion ontvangen we Cercle Brugge. Maar hoe ziet de selectie aan de start van dit seizoen eruit?

Doelmannen

Net zoals de voorbije seizoenen vinden we ook deze voorbereiding ons vertrouwde trio onder de lat. Sammy Bossut, Louis Bostyn en Eike Bansen zullen er alles aan doen om hun netten proper te houden.

Verdedigers

Kapitein Davy de Fauw ruilde zijn wedstrijdoutfit in voor een plaats in de sportieve staf. Flankverdediger Gideon Mensah keerde na zijn uitleenperiode terug naar moederclub, Red Bull Salzburg. Erdin Demir sukkelt nog steeds met een blessure.

Cameron Humphreys keerde dan weer terug na zijn uitleenbeurt aan Excelsior Rotterdam. Samen met Olivier Deschacht, Ewoud Pletinckx, Nikos Kainourgios en nieuwkomer Daniel Opare vormt hij de selectie verdedigers tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Middenvelders

Net zoals bij onze doelmannen zijn er amper wijzigingen op het middenveld. Mathieu De Smet keert terug na zijn uitleenbeurt aan KMSK Deinze. De ondertussen gekende gezichten van Abdoulaye Sissako, Omar Govea, Ibrahima Seck, Damien Marcq en Jannes Van Hecke maken ook deze voorbereiding deel uit van de troepen op het middenveld.

Aanvallers

Centrale aanvaller Cyle Larin keer terug naar Besiktas, hij werd afgelopen seizoen gehuurd door Essevee. Idrissa Sylla en Mikael Soisalo maken de omgekeerde beweging en komen terug na hun uitleenperiode bij respectievelijk KV Oostende en het Portugese Varzim.

Overigens kan coach Francky Dury rekenen op dezelfde aanvalslinie tijdens de voorbereiding. Jelle Vossen, Bassem Srarfi, Jean-Luc Dompé, Gianni Bruno, Henrik Björdal en Saido Berahino moeten zorgen voor doelpunten in de aanloop naar het nieuwe seizoen.

Beloften

Ook enkele jongens uit de B-kern trainen tijdens de voorbereiding samen met het eerste elftal. Max De Ruyver, Jelco Schamp, Warre Coopman en Maxime Thiel, die vorig jaar al een selectie afdwong, maken deel uit van de selectie tijdens dit oefenprogramma.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close