2 jaar geleden gepost

Met 2 knallen voorbij Eupen!

DOELPUNTEN

22' Peeters 0-1

59' Pletinckx 1-1

82' De Bock 2-1

WISSELS

GELE KAARTEN

RODE KAARTEN

In de eerste heflt kwam Essevee op achterstand na een afgeweken vrije trap van Peeters. In de tweede helft herstelde Essevee het evenwicht en ging het uiteindelijk zelfs over Eupen na knappe doelpunten van Pletinckx en De Bock.

Zonder kapitein Marcq en Opare moest coach Dury sleutelen aan zijn elftal voor de thuiswedstrijd tegen KAS Eupen. Ewoud Pletinckx kwam terug in de basis en mocht zich uitleven op het centrale middenveld. Kainourgios moest Opare doen vergeten.

De sneeuwvlokken maakten plaats voor een pril lentezonnetje. Na tien minuten verdwenen zelfs alle wolken voor Essevee, wanneer Dompé Bruno bediende, 1-0. De lijnrechter en VAR maakten echter, terecht, korte metten aan de feestvreugde. Dompé stond buitenspel.

Eupen mengde zich ook in de debatten. N’Dri en Adriano probeerden Bostyn te verschalken, maar de goalie was attent. Dompé kreeg aan de overkant een prima kans, maar mikte hoog over. Even later was het wel raak voor de bezoekers. Een vrije trap van Stef Peeters, ex-Essevee, week ongelukkig af op Kainourgios; Bostyn stond aan de grond genageld, 0-1. Essevee probeerde nog voor rust te reageren, maar Bruno knalde op Defourny, terwijl Pletinckx zijn schot kraakte en voorlangs trapte. Ook Prevljak solliciteerde nog naar de dubbele voorsprong, maar Bostyn week niet.

In de tweede periode zette Bruno Defourny meteen aan het werk, maar de goalie bracht redding met de vuisten. Na een hele periode aandringen was het na 59 minuten toch raak. Ewoud Pletinckx nam een afvallende bal meteen in de volley en Defourny was verslagen, 1-1 via een lage schuiver! N’Dri en Prevljak reageerden wel meteen, maar opnieuw was Bostyn bij de pinken. Vossen en Bruno gingen op zoek naar de voorsprong, maar ook de bezoekende doelman stak stokken in de wielen.  San Jose ging ook nog voor de 3 punten en bracht met Baby nieuw aanvallend geweld.  Met nog tien minuten op de klok zette Agbadou zijn team een hak. Een tweede geel karton reduceerde de bezoekers tot tien man. Essevee reageerde meteen! De Bock nam een volley meteen op de slof en knalde de 2-1 tegen de touwen! Essevee hield stand en liet zelfs nog na om de score uit te diepen. Het doet een uitstekende zaak in de strijd voor play-offs 2 en staat op een voorlopige zesde stek.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close