1 jaar geleden gepost

Meer dan ooit TOPE!

Essevee gaat zondag op bezoek bij recordkampioen RSC Anderlecht. Dankzij het mondmasker kunnen we dit weekend opnieuw naar het stadion. En dankzij jou zullen we deze live momenten kunnen blijven beleven. Meer dan ooit nemen we TOPE onze verantwoordelijkheid. Altijd. Overal. Op het veld en naast de krijtlijnen

Samen met de Pro League en de Belgische voetbalclubs slaan we de handen in elkaar om elke voetbalsupporter z’n favoriete sport te laten blijven beleven. In navolging van het recente Overlegcomité worden de maatregelen in het stadion licht aangepast.

  • De mondmaskerplicht blijft. Er wordt met aandrang gevraagd om deze strikt op te volgen.
  • Een algemeen drank- en eetverbod in de tribunes gaat dit weekend van kracht. Op deze manier zorgen we ervoor dat het mondmasker ten allen tijde wordt gedragen. Enkel zittend aan tafel kan je genieten van een hapje en een drankje.
  • Spelers en staff dragen een mondmasker in de dug out en voor en na het fluitsignaal.

In een open brief van de Pro League onderstrepen we ons engagement. Met één doel voor ogen: TOPE fantastische voetbalmomenten blijven beleven.

Open brief

Beste supporter,

Ook dit weekend mogen jullie naar het stadion van je favoriete club. Dat is een groot cadeau op een moment dat Covid-19 weer hard toeslaat en er van alles niet meer mag. 

De maatregelen, die de regering zopas heeft genomen, zijn streng. Maar ze zijn broodnodig om dat vieze beestje terug te dringen. Het voetbal wordt voorlopig gespaard. Dat is alleen maar omdat de overheid onze impact op het maatschappelijke welzijn mee in rekening neemt. Voetbal verbindt, voetbal verstrooit, voetbal doet dromen, voetbal brengt hoop in deze verwarrende tijden. Maar voetbal heeft ook een voorbeeldfunctie en die moeten wij NU opnemen. 

Dit weekend moeten wij laten zien dat wij solidair zijn met allen die nu wel offers moeten brengen om Covid terug te dringen. Dit weekend moeten we blij zijn dat we onze verbindende rol mogen blijven spelen. En dit weekend moeten we vooral onze plek verdienen bij het doorstaan van de pandemie.

Mondmaskers zijn hierbij cruciaal. Mondmaskers stoppen het overdragen van het virus. Mondmaskers redden levens. Ja, mondmaskers zijn vervelend. Ja, we waren zo blij dat de overheid de mondmaskerplicht van de zomer versoepelde. Maar helaas blijft  het mondmasker één van de grootste wapens om de pandemie terug te dringen. En daarin wil het voetbal het grote voorbeeld geven. 

Al onze spelers zullen in de komende maanden het veld betreden met mondmasker en zullen meteen na het laatste fluitsignaal hun mondmasker omdoen om jullie te gaan groeten. Doe mee, supporter met je mondmasker, liefst met dat van je favoriete club. Laat zien dat het voetbal meestrijdt om Covid zo snel mogelijk de wereld uit te helpen! 

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close