4 jaar geleden gepost

Mathieu De Smet tekent eerste profcontract

Essevee trekt ook de kaart van de eigen jeugd. Na Ewoud Pletinckx is Mathieu De Smet de volgende jongere die binnenkort zijn debuut mag maken in de hoofdmacht van SV Zulte Waregem. De vooruitgang die De Smet dit seizoen heeft geboekt werd beloond met een contract voor twee seizoenen, meteen zijn eerste profcontract. 

Voor wie het wedstrijdblad goed bekijkt is Mathieu De Smet geen onbekende naam. De 18-jarige aanvallende middenvelder verzamelde al een handvol selecties bij het eerst elftal van Essevee. Op de eerste speelminuten is het echter nog even wachten. De Maldegemnaar maakte in de zomer van 2016 de overstap van KAA Gent naar de jeugdacademie van SV Zulte Waregem en traint sinds september mee met de grote jongens. “Mathieu werkt moeiteloos alle trainingen af en heeft de laatste maanden veel progressie gemaakt”, aldus Francky Dury. De Smet beseft dat de weg nog lang is: “Hopelijk is dit het begin van iets moois. Dat eerste profcontract is een extra motivatie om keihard te blijven werken. Ik kan mijn ouders en grootvader niet genoeg bedanken voor de opofferingen die ze hebben gedaan voor mij, Zulte Waregem - en in het bijzonder Joric Vandendriessche - voor het vertrouwen en mijn broer (KAA Gent-speler Thibault De Smet) die er ook altijd is geweest voor mij."

Mathieu volgt het YES-project (Young Essevee School) en combineert voetbal momenteel met zijn studies in het zesde middelbaar TSO in SO Groenhove. Opnieuw een mooi voorbeeld van de missie van de Essevee Jeugdacademie: Winnaars opleiden als mens, student én topsporter.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close