3 jaar geleden gepost

Lotte De Wilde naar Dames Zulte Waregem

Met Lotte De Wilde haalt Team Essevee opnieuw een naam met ervaring in de Super League, de hoogste afdeling van het nationaal damesvoetbal. De 21-jarige verdedigende middenvelder is - na Jana Coryn - de tweede speelster die de rangen van Dames Zulte Waregem komt versterken.

“Tijd voor een nieuwe stap én sportieve uitdaging”, motiveert De Wilde haar keuze. “De gesprekken met sportief coördinator Luc Declercq en trainer Angelo Gaytant bevestigen mijn geloof in het project. Het potentieel is aanwezig om zowel individueel én als ploeg verder te ontwikkelen.”

Op haar vijftiende zette de Oost-Vlaamse haar eerste stappen in het damescircuit bij KAA Gent. Na drie succesvolle seizoenen bij het belofteteam trok de studente geneeskunde na haar middelbare studies naar de Verenigde Staten. “Een unieke kans die zich voor deed. Ik combineerde mijn studies met voetbal aan de universiteit van Nashville. Héél leerrijk, maar na één jaar besloot ik toch om Amerika te verlaten”, zegt de avontuurlijk ingestelde speelster. “Ik kon meteen aan de slag bij het eerst elftal van KAA Gent in de Super League. Het waren drie mooie jaren met bekerwinst als hoogtepunt”, blikt De Wilde terug. “Zulte Waregem is voor mij de ideale stap vooruit.”

DEEL DIT ARTIKEL:

Close