4 jaar geleden gepost

Leider Aalst te sterk voor Dames A

Op de openingsspeeldag van de terugronde trokken onze Dames A naar Eendracht Aalst. De autoritaire leider won iedere wedstrijd, slikte slechts vier tegendoelpunten én werd aangemoedigd door meer dan 100 supporters. Ondanks de schitterende vechtersmentaliteit slikte Essevee een 4-1 nederlaag.

Nochtans kreeg Essevee halverwege de eerste helft een opgelegde kans om op voorsprong te komen tegen de leider. Na handspel in de 16 van Aalst ging de bal op de stip. Kapitein Julie Devos botste echter op tuisgoalie Riet Maes. De eerste grote kans voor Aalst was meteen de goeie voor de thuisploeg. De bal bleef hangen in de 16, Margaux Van Ackere werd slim gevonden en ze had de bal maar voor het intikken. Essevee bleef vechten voor iedere morzel grond maar net voor de rust mocht de rechterflankspeelster van Aalst doorgaan en stond Henriette Awete klaar om de 2-0 binnen te leggen. Vlak voor de rust zag Summer Rogiers haar schot nog op de deklat uiteenspatten.

Nog voor de helft van de toeschouwers opnieuw op hun zitje zat, werd Essevee al koud gepakt na reust. Aalst bleef de betere ploeg maar dankzij de team spirit bij Essevee hielden de speelsters van Angelo Gaytant stand. Meer zelfs, want met nog een kwartier te spelen mocht Maité De Baets invallen. Haar eerste baltoets was meteen goed voor een assist op Summer Rogiers. 3-1 en nog maar het 5de tegendoelpunt van dit seizoen van Aalst. Essevee koesterde plots weer wat hoop maar die was van korte duur. Amper 1 minuut later toonde Aalst zich dodelijk efficiënt en prikte de 4-1 binnen. Essevee kon nog dreigen maar de 4-2 bleef uit.

Eendracht Aalst - SV Zulte Waregem 4-1
34' 1-0: Margaux Van Ackere
42' 2-0: Henriette Awete
48' 3-0: Evy De Smedt
75' 3-1: Summer Rogiers
77' 4-1: Margaux Van Ackere

DEEL DIT ARTIKEL:

Close