1 jaar geleden gepost

Legends Game levert 4.000 euro op voor het Healthy Heart Fund

Op dinsdagvoormiddag 14 juni overhandigden ex-profvoetballers Olivier Deschacht en Davy De fauw in het UZ Leuven de opbrengst van de Legends Game waarmee ze eerder dit jaar afscheid namen van hun carrière. Een cheque van 4000 euro werd overhandigd aan het Healthy Heart Fund, een fonds dat de strijd aanbindt met hart- en vaatziekten.

Zaterdag 16 april verzamelden heel wat bekende voetbalnamen in de Elindus Arena voor het afscheid van Olivier Deschacht en Davy De fauw. De twee iconen van het Belgische voetbal en oudgedienden van SV Zulte Waregem, samen goed voor meer dan 700 officiële wedstrijden op het hoogste niveau, trakteerden zo’n 3000 fans op een spectaculaire wedstrijd met veel doelpunten en de nodige animo.

De opbrengst van deze galawedstrijd gaat naar de Leuvense organisatie Healthy Heart Fund, die instaat voor cardiovasculair onderzoek en opbokst tegen hart-en vaatziekten. Hun logo prijkte op de truitjes van beide teams in de Legends Game. Hartfalen bij jonge mensen blijft een belangrijk thema, ook tijdens de Legends Game.

Op dinsdagvoormiddag 14 juni overhandigden Olivier Deschacht en Davy De fauw een cheque van 4.000 euro aan professor Budts, de beheerder van het Healthy Heart Fund. “We gaan met dit budget jonge onderzoekers ondersteunen en mensen nog meer bewust maken van het nood aan een gezonde levensstijl” vertelt professor Werner Budts. 

“Helaas zagen we de laatste jaren regelmatig jonge sporters met harfalen op het veld, dat zijn enorm harde beelden. Met deze financiële bijdrage willen we het Healthy Heart Fund ondersteunen in de preventie voor en verdere onderzoeken naar hartfalen”, vertellen Deschacht en De fauw. 

DEEL DIT ARTIKEL:

Close