3 jaar geleden gepost

Lees nu de voorbeschouwing voor Standard-Essevee

Na de zware nederlaag tegen landskampioen Club Brugge trekken onze jongens op zondag 27 september naar Sclesin voor de topper tegen Standard de Liège.

Coach Francky Dury begint de wekelijkse babbel met de pers met een terugblik naar de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Club Brugge. "We hebben de wedstrijd tegen Club collectief geanalyseerd en we hebben enorm veel gepraat."

"We beseffen dat we naast het technische en tactische deel van het spel, ook mentaal de wedstrijd hebben verloren." vertelt Dury "Als je na 40 minuten 0-4 moet achtervolgen en het nog 0-6 wordt, doet dat enorm veel pijn. Laten we nu hopen dat dit een wake-up call is voor de toekomst."

Exact een week later staat er opnieuw een topaffiche op de agenda voor Essevee. De mannen van Francky Dury trekken naar de voorlopige tweede in de stand, Standard. "Het is belangrijk dat we niet bij de pakken blijven zitten." klinkt Dury gemotiveerd. "We zijn maandag dan ook meteen gestart met het zoeken naar oplossingen voor de toekomst met als eerste opdracht, Standard." 

"Iedereen heeft deze week heel goed naar zichzelf gekeken. We hebben niet naar elkaar gewezen en dat is erg belangrijk." analyseert hij. "Iedereen draagt zijn eigen verantwoordelijkheid en we hebben deze week hard gewerkt." 

Standard heeft donderdag nog gespeeld in de Europa League en moet dus minder dan 72 uur later opnieuw aan de bak tegen Essevee. "Als je in zo'n kwalificatiewedstrijd je kan plaatsen voor de volgende ronde voel je die vermoeidheid niet" vertelt de coach. "Standard komt bij het begin van dit seizoen erg goed voor de dag met een stevige verdediging, een balvast middenveld en aanvallers met goeie acties."

Om af te sluiten kijkt de coach nog even in de lappenmand van Essevee. Buiten de afwezigheid van Sammy Bossut maakte iedereen opnieuw zijn opwachting bij de collectieve trainingen. Ook Daniel Opare is er terug bij na zijn afwezigheid tegen Club Brugge. De flankverdediger moest passen na een botsing op training. 

SELECTIE 

Doelmannen: Louis Bostyn, Eike Bansen, Martijn Beernaert

Verdedigers: William Bianda, Olivier Deschacht, Daniel Opare, Ewoud Pletinckx, Laurens De Bock, Cameron Humphreys, Nikos Kainourgios

Middenvelders: Damien Marcq, Abdoulaye Sissako, Omar Govea, Bassem Srarfi, Ibrahima Seck, Jannes Van Hecke

Aanvallers: Jelle Vossen, Jean-Luc Dompé, Saido Berahino, Gianni Bruno

 

NIEUW DERDE SHIRT

Zondag zullen onze jongens aantreden in het nieuwe neon-groen shirt. Er is opnieuw gekozen voor een strak design waarbij het kleur groen deze keer primeert.

Vanaf vandaag is het shirt ook online beschikbaar in de Essevee Shop. Als eerste het gloednieuwe shirt in jouw kast? Bestel het nu via onderstaande link!

BESTEL NU JOUW SHIRT!

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close