3 jaar geleden gepost

Lees hier de voorbeschouwing van onze eerste competitiewedstrijd

Zondag wacht ons de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2020-2021. We ontvangen om 16.00 uur de jongens van KRC Genk in het Regenboogstadion. In het kader van de corona-uitbraak en de daarbij passende veiligheidsmaatregelen wordt deze wedstrijd gespeeld achter gesloten deuren.

Essevee kan deze editie van de Jupiler Pro League aanvangen zonder heel veel wijzigingen in de kern. Gideon Mensah en Cyle Larin keerden terug naar hun moederclub terwijl het contract van Marvin Baudry en Sandy Walsh afliep. Kapitein Davy De Fauw koos dan weer voor een plaatsje in de sportieve staf. 

In hun plaats kwamen Daniel Opare, Laurens De Bock en William Bianda de kern versterken. Dat trio zal komend seizoen vooral garant staan voor defensieve versterking. In het aanvallende compartiment werd tijdens de vorige transferperiode al een uitstekende basis gelegd met onder andere Jelle Vossen en Jean-Luc Dompé

Zondag om 16.00 uur komt de landskampioen van 2019 op bezoek in het Regenboogstadion. De Genkies oefenden in de voorbereiding onder andere tegen RC Lens en AZ. Met 2 overwinningen, 2 verloren wedstrijden en 1 gelijkspel kunnen de Limburgers niet ontevreden zijn van hun oefenprogramma. Coach Hannes Wolf kan, normaal gezien, beroep doen op zijn volledige kern met uitzondering van Bongonda, Heynen en Thorstvedt.

Coach Francky Dury vertelde tijdens zijn voorbereidende babbel met de pers dat de wedstrijd tegen KAA Gent een goeie repetitie was:  "Jammer genoeg viel Sammy Bossut uit maar we kenden toch een goede repetitie tegen Gent. Ik zou graag de wedstrijd tegen Genk winnen want het is belangrijk dat we mee zijn van in het begin."

De wedstrijg tegen KRC Genk wordt ook de 500ste Pro League-wedstrijd voor Olivier Deschacht. "Olivier speelde vorig seizoen ruim 80% van de wedstrijden waarvoor hij beschikbaar was. Dat betekent dat je met hem verder wil." vertelt Francky Dury.

Verder keek Dury ook nog even vooruit naar de wedstrijd van zondag. "Bij Genk is er, net zoals bij ons, niet veel gewijzigd. Het is een topploeg maar we willen onze eerste wedstrijd graag winnen."

Selectie

Doelmannen: Bostyn, Bansen, Beernaert

Verdedigers: Deschacht, Opare, Pletinckx, De Bock, Thiel

Middenvelders: Marcq, Sissako, Govea, Srarfi, Seck, Van Hecke, Soisalo

Aanvallers: Vossen, Dompé, Berahino, Bruno, Sylla

DEEL DIT ARTIKEL:

Close