4 jaar geleden gepost

KV Mechelen - Essevee: voorbeschouwing en selectie

De interlandbreak zit er op dus kunnen we ons terug volledig concentreren op de competitie! Met een bezoek aan KV Mechelen wacht ons zaterdag de eerste wedstrijd van de terugronde.

TICKETINFO KV MECHELEN - ESSEVEE

Op zaterdag 23 november start Essevee aan de terugronde met een bezoek aan het Afas Stadion Achter de Kazerne. Met een vierde plaats in het klassement en 27 punten op de teller - vijf meer dan Essevee - kende Malinwa een droomstart na hun seizoen in 1B. 

Opvallend: de resultaten van de "Kakkers" leren ons dat Malinois beter presteert op verplaatsing. Zestien van de 27 punten werden buitenshuis behaald. Slechts drie van de zeven thuiswedstrijden trok Mechelen aan het langste eind.

In elk geval wordt het opnieuw een uiterst interessante partij in de strijd om Play-Off 1. Wie wint doet sowieso een goede zaak. "Zulte Waregem is een ploeg waar wij ons kunnen aan meten", klinkt het bij Wouter Vrancken die eerder deze week bedankte voor de functie van T1 bij regerend landskampioen KRC Genk.

"Mechelen is een mooie ploeg", klinkt het bij Francky Dury op de wekelijkse persconferentie. "Op en naast het veld. Hun aantal abonnees zijn fors gestegen, sterke twaalfde man en ze spelen veelal voor een uitverkocht stadion. Ze staan verdiend op die vierde plaats met goed voetbal. Eén woord: chapeau! Het is een verhaal dat parallel loopt met dat van Zulte Waregem. In ons eerste seizoen in eerste klasse wonnen we ook van de grote clubs en eindigden we op een mooie plaats in de rangschikking."

Dury deelt de eerste seizoenshelft van zijn eigen team op in drie stukken: een slechte start, gevolgd door acht wedstrijden zonder verlies en nadien een periode van ups en downs. "De nederlagen tegen Kortrijk, Club Brugge en Anderlecht gaven ons een slecht gevoel. Anderzijds hebben we ook veel moeilijke wedstrijden winnend kunnen afsluiten. Zulte Waregem staat op een correcte plaats. Als we Play-Off 1 willen spelen moeten we dat niveau ook halen én aanhouden."

Voorlopig moet Essevee het nog steeds doen zonder Saido Berahino die revalideert van een scheurtje aan de mediale band van de rechterknie. Na drie weken herstel zit de Burundees naar eigen zeggen op schema en hoopt hij in december terug wedstrijdfit te zijn. Essevee TV nam deze week polshoogte hoe zijn revalidatie verloopt.

Wedstrijdselectie

Doelmannen: Bossut, Bostyn, Bansen
Verdedigers: De Fauw, Baudry, Mensah, Walsh, Bürki, Pletinckx, Deschacht
Middenvelders: Marcq, Sissako, Zarandia, Govea, Bjørdal, Seck, Van Hecke
Aanvallers: Larin, Bruno, Oberlin

Geblesseerd: Berahino (knie)

Wedstrijdleiding

Lothar D'Hondt fluit zaterdag zijn achtste wedstrijd van het seizoen. Zaterdag wordt het zijn tweede ontmoeting met Essevee. Eerder dit seizoen leidde hij KRC Genk - SV Zulte Waregem (0:2) in goede banen.

Referee: Lothar D'Hondt
Ass. referee: Nick Senecaut, Tom Vanpoucke
4th official: Nicolas Laforge

KV Mechelen - Essevee, zaterdag 23 november om 20.00 uur

DEEL DIT ARTIKEL:

Close