5 jaar geleden gepost

KRC Genk - Essevee: voorbeschouwing en selectie

SV Zulte Waregem trekt zaterdag (29/09 - 18:00) naar de Luminus Arena voor het duel met KRC Genk. Thomas Buffel, vorig seizoen nog aan de slag bij de Limburgers, keert voor het eerst terug naar z'n ex-club.

"Uiteraard wordt het een speciale wedstrijd. Ik heb er negen seizoenen gespeeld, mooie momenten beleefd en goeie relaties opgebouwd met heel wat mensen. Dat ik ooit nog voor andere club zou spelen dan Genk had ik enkele maanden geleden niet gedacht. Ja, het zal raar aanvoelen om het stadion van Genk voor het eerst te betreden in een ander shirt. Na het eerste fluitsignaal zal ik er alles aan doen om bij te dragen aan een goed resultaat voor Zulte Waregem. Ik ben een winnaar, daarom ben ik bij Genk ook succesvol geweest."

Thomas Buffel in het shirt van KRC Genk tijdens de laatste ontmoeting tussen Essevee en Genk (27 mei 2018, finale Play-Offs)

Na de opkikker in de Croky Cup staat Essevee voor de altijd moeilijke verplaatsing naar KRC Genk, tweede in de rangschikking én nog ongeslagen. "We zullen de match zoals altijd aanvatten om de drie punten te pakken. Zij zitten momenteel in de flow die wij maar niet te pakken krijgen maar voetbal kan heel onvoorspelbaar zijn. De resultaten in de beker hebben dat nogmaals bewezen."

Met welke ingesteldheid moet Essevee KRC Genk in de ogen kijken? "Lef tonen en meer dan 100% zijn. We moeten de bladzijde van de voorbije weken omslaan en ons focussen op nieuwe, korte targets. Match per match aanpakken en niet te ver vooruit kijken. We komen deze lastige periode wel te boven maar zullen er hard voor moeten werken."

Ticketinfo

Selectie

Doelmannen: Bossut - Bostyn - Bansen
Verdedigers: De fauw - Baudry - Heylen - Walsh - Demir - J. Bjørdal - Pletinckx
Middenvelders: Marcq - Buffel - Faik - De Pauw - Nissilä - Soisalo
Aanvallers: Harbaoui - Bongonda - Bedia - Sylla

Geblesseerd: Madu (adductor), Tardieu (enkel) en H. Bjørdal (enkel)

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close