4 jaar geleden gepost

Knappe zege bij Famkes: 0-3

Essevee schoot snedig uit de startblokken en in de openingsminuten creëerden onze dames mooie kansen via Anne-Lore Scherrens en Liesa Capiau. Nog voor het kwartier opende Summer Rogier op corner de score met een kopbaldoelpunt. 

Nog geen 5 later stond het ei zo na 0-2. Noa Delhaye recupereerde de bal iets over de middenlijn en ze twijfelde niet. Haar afstandsschot raakte de lat. De poging had meer verdiend! Nog voor de rust verdubbelde Julie Devos de voorsprong met een juweeltje. Haar vrije trap centraal buiten de grote rechthoek belandde enige mooi in de winkelhaak.

Ook na de rust bleef Zulte Waregem kansen creëren onder invloed van een georganiseerd middenveld en een stevige aanvalslinie. Het leverde 10 doelrijpe kansen op maar de efficiëntie bleef achterwege. Achterin hield Essevee het slot op de deur waardoor doelvrouw Jana Van Den Berghe niet op de proef werd gesteld. Het was wachten op de 0-3 tot in de toegevoegde tijd. De ingevallen Liselore Carlier zorgde voor een assist op Anne-Lore Scherrens die de 0-3 liet optekenen.

Famkes Westhoek Diksmuide Merkem - Essevee: 0-3 
13' Summer Rogiers 0-1
24' Julie Devos 0-2
90+3' Anne-Lore Scherrens 0-3

DEEL DIT ARTIKEL:

Close