1 jaar geleden gepost

Knap gelijkspel in Brugge

DOELPUNTEN

47' Skov Olsen 1-0

69' Drambaiev 1-1

WISSELS

55'

in

Tsouka

out

Dompé

67'

in

Braem

out

Vossen

67'

in

Sangaré

out

Vigen

68'

in

Sylla

out

Otasowie

75'

in

Sobol

out

Meijer

75'

in

Larin

out

Jutgla

75'

in

Lang

out

Sowah

80'

in

Willen

out

Drambaiev

80'

in

Hallaert

out

Fadera

85'

in

Vormer

out

Odoi

GELE KAARTEN

31' Mata

31' Fadera

45' Skov Olsen

91' Bossut

93' Willen

RODE KAARTEN

De troepen van coach Leye knokten terug na een achterstand. Drambaiev maakte het openingsdoelpunt van Skov Olsen ongedaan.

TEAM

Club Brugge

22. Mignolet
6. Odoi
7. Skov Olsen
8. Otawasie
9. Jutgla
14. Meijer
19. Sowah
20. Vanaken
27. Nielsen
44. Mechele
77. Mata

Essevee

Essevee

1. Bossut
3. Lopez
5. Drambaiev
6. Sissako
7. Fadera
8. Vigen
9. Vossen
14. Ciranni
17. Dompé
18. Tambedou
20. Rommens

Verschroeiend openingskwartier
In eigen huis wou Club het laken snel naar zich toe trekken, maar het was Essevee dat al na zes minuten een uitgelezen kans bijeen voetbalde. Odoi werd stevig onder druk gezet, verloor balbezit, maar zag Mignolet de meubelen redden op een poging van Dompé. Ook Bossut moest zich bewijzen in het openingskwartier. Sammy stopte Jutgla. Nog voor de eerste vijftien minuten verstreken waren, kreeg Essevee opnieuw dé kans op de 0-1. Opnieuw Dompé, opnieuw Mignolet, die met een reflex half kon weren. Mechele werkte het leer voor de doellijn definitief weg. 

Essevee hield stand
Club reageerde, maar gelukkig trof Nielsen in de volley het zijnet. Ook Jutgla probeerde, tot tweemaal toe, maar Bossut stond pal. Pas in het slot van de eerste helft trok Essevee opnieuw ten aanval. Otasowie zag Fadera ongelukkig in de afwerking. 0-0 aan de rust

Vroege voorsprong Club Brugge
Amper twee minuten ver in de tweede periode en Jan Breydel kon juichen. Skov Olsen geraakte in twee tijden voorbij Bossut, 1-0. Essevee even van de kaart, want vijf minuten later kon de Deen na een fout in de verdediging bijna de 2-0 scoren, maar Bossut bracht redding. Coach Leye bracht vers bloed tussen de lijnen. Dompé, Vossen en Vigen mochten rusten, Tsouka, Braem en Sangaré mochten opdraven. De nieuwe impuls gaf meteen resultaat. Fadera kon oprukken en zette laag voor doel. Drambaiev bekroonde een knappe rush met een heerlijke intikker voor de neus van Mata, 1-1! Tsouka probeerde even later, maar de kopbal was niet hard genoeg om Mignolet te bedreigen. Club was even het noorden kwijt en Essevee rook bloed, maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met het billijk gelijkspel.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close