1 jaar geleden gepost

Kenny Engels nieuwe hoofdcoach bij Essevee Women SL

SV Zulte Waregem blijft bouwen aan de toekomst van het vrouwenvoetbal. Met het oog op het seizoen 2022-2023 stelt Essevee Kenny Engels (43) aan als de nieuwe hoofdcoach van de Essevee Women SL. Huidig T1 Angelo Gaytant wordt assistent-trainer binnen de sportieve staf van de dames.

De 43-jarige Oost-Vlaming keert terug naar het vertrouwde nest, Kenny maakte deel uit van de kampioenenploeg die Essevee van derde naar de tweede klasse loodste in 2002. Twintig jaar later plaatst hij opnieuw zijn krabbel bij Essevee en stapt hij vanaf het seizoen 2022-2023 in het ambitieuze vrouwenvoetbalproject bij Zulte Waregem. 

“De huidige professionele omkadering bij Essevee spreekt me enorm aan. Ik kijk er naar uit om hier deel van uit te maken en het team verder te helpen ontwikkelen”, vertelt Kenny Engels. “Samen met de speelsters en de sportieve staf kijk ik ambitieus naar de toekomst en willen we de volgende seizoenen minstens evengoed doen als nu.”

Al sinds 1997 is Kenny actief in het trainerslandschap. Na het verzamelen van heel wat ervaring bij de jeugd van KSV Oudenaarde vervoegde hij de sportieve staf van JV De Pinte in 2014. Een jaar later koos Kenny voor een plaats in de scouting staf van Royal Antwerp en maakte vijf jaar later de overstap naar Mandel United. In 2019 plaatste de leerkracht wiskunde zijn krabbel bij KMSK Deinze en hielp de Oost-Vlamingen mee aan de titel in eerste amateur.

Kenny Engels gaat vanaf het seizoen 2022-2023, naast hoofdcoach van de Essevee Women SL, ook aan de slag binnen het YES-project. Hij wordt één van de trainers binnen het succesvolle scholenproject van de Essevee Academie waar sinds dit seizoen ook tien talentvolle meisjes deel van uit maken.

“Bij Essevee willen we blijven evolueren. De aanstelling van Kenny als hoofdcoach is bijgevolg een belangrijke volgende stap voor de toekomst van ons damesvoetbal” vertelt sportief coördinator Luc Declercq. “Met zijn jarenlange ervaring streven we ernaar om ook de volgende seizoenen te strijden voor een plaats in de top vijf van de Super League.”

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close