10 maanden geleden gepost

KAS Eupen - Essevee: voorbeschouwing en selectie

De vierde uitwedstrijd van het seizoen brengt Team Essevee naar de Oostkantons waar het zijn goeie vorm van de laatste weken wil verderzetten tegen KAS Eupen.

Exact 212 kilometer. Dat is de afstand tussen het Regenboostadion en het Kehrwegstadion. Na zeven speeldagen heeft Essevee met Standard, Genk, STVV en Eupen de vier verste verplaatsingen achter de rug. Al verliep de laatste rit naar Sint-Truiden niet vlekkeloos toen de spelersbus niet verder kon rijden na een kapotte band. "Ik wil de toegesnelde supportersbus nogmaals bedanken voor de hulp en de vlotte buswissel", kwam Dury nog even kort terug op het kleine incident.

Zeven spelers moest Francky Dury missen tijdens de international break. Berahino stond dinsdag als eerste terug in Waregem. Larin sloot pas vandaag terug aan bij de groep. De Canadese spits verzamelde de afgelopen week enkele duizenden airmiles voor het tweeluik met Cuba. "Cyle komt van de Kaaiman Eilanden maar voelt zich prima", volgens Francky Dury. "Zaterdag staat er hem nog een lange busrit te wachten naar Eupen. We zien wel hoe hij dat verteert." Ook de andere internationals zijn blessurevrij teruggekeerd wat maakt dat Dury - op Baudry (buikspieren) en Demir (heup) na - kan rekenen op een volledig fitte selectie.

De revalidatie van Marvin Baudry evolueert zeer goed. "Hij heeft stappen gezet en sluit aan bij de groep. Zijn herstel werd wat afgeremd door een reactie. Nu komt het erop aan om Marvin conditioneel op te trainen maar dit zal wat tijd vragen. Zijn laatste wedstrijd dateert al van maart."

Winst op Genk en thuis tegen Charleroi en Antwerp. Essevee puurde uit zijn laatste vier wedstrijden tien punten en hield drie keer de nul. "Ja, de interlandbreak kwam wat ongelegen voor ons", oordeelt Dury. "Ik kan dat alleen maar aanvaarden want op de kalender heb ik geen invloed."

De tegenstander van zaterdag zadelt Dury op met enkel vraagtekens. "Eupen heeft wat onbekendheid in zich. Gaan ze spelen met één of twee spitsen? Starten de nieuwkomers in de basis? Hoeveel keer hebben de nieuwe internationale aanwinsten al kunnen trainen?"

"Vroeger had je die gekende lijn rond Garcia. Nu is Lazare hun nummer tien. Ok, ze hebben slechts twee op achttien maar hebben zich op het einde van de transferperiode versterkt met vijf nieuwe spelers. Ze zijn nog zoekende, net zoals wij vorig seizoen hebben meegemaakt. Weet je, het einde van de transferperiode betekent ook een nieuw hoofdstuk. We zijn goed voorbereid en mijn spelers zijn gewaarschuwd."

Onderlinge duels (uit)

Essevee won al zijn competitiewedstrijden in het Kehrwegstadion.

Seizoen 18/19 (23/02/2019)
KAS Eupen - Essevee 2:3

Seizoen 17/18 (29/07/2017)
KAS Eupen - Essevee 0:5

Seizoen 16/17 (12/03/2017)
KAS Eupen - Essevee 1:3

Seizoen 10/11 (02/02/2011)
KAS Eupen - Essevee 0:2

Ticketinfo KAS Eupen - Essevee

Wedstrijdselectie

Doelmannen: Bossut, Bostyn, Bansen
Verdedigers: De fauw, Mensah, Walsh, Bürki, Pletinckx, Humphreys, Kainourgios, Deschacht
Middenvelders: Sissako, Zarandia, Govea, Bjørdal, Seck, Van Hecke
Aanvallers: Larin, Bruno, Oberlin, Berahino

Geblesseerd: Baudry (buikspieren), Demir (heup)

Wedstrijdleiding

De wedstrijd KAS Eupen - Essevee wordt geleid door De Hr. Boucaut. Eerder dit seizoen leidde hij de thuiswedstrijd tegen Charleroi (3-1) in goede banen.

Referee: Alexandre Boucaut
Ass. referee: Laurent Conotte, Christophe Battiston
4th official: Arthur Denil
VAR: Jasper Vergoote

DEEL DIT ARTIKEL:

Close