4 jaar geleden gepost

KAA Gent maakt een einde aan de ongeslagen reeks van Essevee (1-3)

DOELPUNTEN

2' Odjidja 0-1

5' Bongonda 1-1

58' David 1-2

92' Sorloth 1-3

WISSELS

55'

in

Verstraete

out

Esiti

52'

in

Soisalo

out

Tardieu

52'

in

Bjørdal

out

Sylla

70'

in

Dejaegere

out

Yaremchuk

77'

in

Limbombe

out

Dompé

GELE KAARTEN

72' Rosted

90' Pletinckx

RODE KAARTEN

Na een spektaculair begin, met twee doelpunten binnen de eerste vijf minuten, bleef het een aangenaam kijkstuk aan de Gaverbeek. Uiteindelijk trokken de Gentenaren aan het langste eind, 1-3. Het eerste verlies na een ongeslagen reeks van vijf wedstrijden.

TEAM

Essevee

1. Bossut

2. De fauw

3. Baudry

9. Harbaoui

10. Bongonda

11. De Pauw

14. Walsh

21. Seck

26. Peeters

40. Sylla

62. Pletinckx

KAA Gent

KAA Gent

1. Kaminski

2. Souquet

4. Rosted

8. Odjidja-Ofoe

10. Sorloth

11. Dompé

16. David

17. Yaremchuk

21. Asare

44. Esiti

76. Deryck

Na nog geen 2 minuten stuurde David Odjidja richting doel. Odjidja hield Peeters af en knalde in het dak van het doel, 0-1. Essevee was niet aangeslagen want 2 minuten later scoorde Bongonda al tegen. Na een knappe tegenaanval vond Peeters de vrijstaande Bongonda. Theo plaatste het leer naast Kaminski in doel, 1-1. In een leuke eerste helft ging het spel goed op en af. Yaremchuk knalde op Bossut. Nog in het eerste kwartier scoorde Harbaoui maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Na het fantastische openingskwartier hapten beide ploegen naar adem. Net voor de rust kreeg Gent nog de kans op de 1-2. Dompé mocht moederziel alleen op Bossut af maar hij verkwanselde de opgelegde kans. Het bleef zo 1-1 tot aan de rust.

De tweede helft begon zoals de eerste. Zo leek het alvast. Sorloth scoorde, maar de VAR kwam tussen, geen doelpunt, buitenspel. Dezelfde furieuze start zoals in de eerste periode bleef weliswaar uit. Bongonda was opnieuw alomtegenwoordig, maar schoot zijn beste actie, vanuit een scherpe hoek, op Kaminski. Meteen daarna kon Gent wél scoren. Dompé mislukte in zijn voorzet, maar het leer kwam gelukkig voor de voeten van David, die alleen voor Bossut weinig problemen kende, 1-2. Dury schoof met de inbreng van Soisalo en Bjørdal en Essevee ging duidelijk nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Er was een attente bezoekende doelman nodig om Peeters te stoppen op vrije trap. Seck daarentegen forceerde het bijna zelf. Een goeie voorzet van Bjørdal kopte de rijzigde middenvelder maar nipt naast. Ook Theo Bongonda kon dreigen met een kopbal, maar mikte naast. In blessuretijd kon Sørloth voor de neus van Bossut nog de 1-3 binnenprikken en zo de wedstrijd beslissen.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close