4 jaar geleden gepost

KAA Gent - Essevee: voorbeschouwing en selectie

Speeldag 18 brengt Essevee naar de Gentse Ghelamco Arena voor het duel met KAA Gent. Francky Dury kijkt nieuwsgierig uit naar het treffen met de Buffalo's en ziet de wedstrijd als een waardemeter om te zien hoe ver zijn team staat.

Ticketinfo KAA Gent - Essevee

Geen tweede opeenvolgende bekerfinale voor de Gentenaars. De troepen van Jesse Thorup verloren afgelopen woensdag met het kleinste verschil op het veld van Sporting Charleroi. Essevee kende daarentegen weinig problemen met STVV en neemt het in de kwartfinales op tegen de Zebra's.

In de eigen competitie en de Europa League kent onze eerstvolgende tegenstander meer succes. Een knappe derde plaats en zeker van Europees overwinteren. "Samen met Standard vormen zij de uitdagers van leider Club Brugge", klinkt het bij Francky Dury. "Ze zijn een van de outsiders voor het ticket dat recht geeft op deelname aan de voorrondes voor de Champions League. Het verschil tussen Zulte Waregem en Gent is maar vier punten. Dat bewijst dat we een mooie competitie hebben. Het wordt een boeiend en belangrijk duel om te zien hoe ver we staan."

Thuisreputatie

Enkel Antwerp slaagde erin om Gent in eigen huis punten af te snoepen. De overige zeven duels bleef de volle buit telkens in de Ghelamco Arena. "Of Zulte Waregem een resultaat kan neerzetten? Dat hoop ik", aldus Dury. "We zullen top moeten zijn en het niveau van onze beste wedstrijden moeten herhalen."

Vertrouwen vs. details

Essevee begon met zes op zes uitstekend aan de terugronde en tankte extra vertrouwen door zich de kwalificeren voor de kwartfinales in de Croky Cup. "Akkoord, maar we moeten waakzaam blijven voor de details. Mensen met veel vertrouwen verliezen oog voor details. Het zijn net die details die beslissen over winst of verlies. We hebben een gameplan en dat zullen we zo perfect mogelijk proberen uit te voeren."

Wedstrijdleiding

Jonathan Lardot fluit voor de tweede keer dit seizoen een wedstrijd van Essevee. Op speeldag één leidde hij Zulte Waregem - KV Mechelen in goede banen.

Referee: Jonathan Lardot
Ass. referee: Laurent Conotte, Christophe Battiston
4th official: Christof Dierick

KAA Gent - Essevee, zaterdag 7 december om 20.00 uur

DEEL DIT ARTIKEL:

Close