5 jaar geleden gepost

KAA Gent - Essevee: voorbeschouwing en selectie

De eerste uitwedstrijd van de competitie brengt Essevee naar de Ghelamco Arena voor het duel met Gent. De Buffalo's keerden vorige week puntenloos terug van Sclessin na de 3-2 nederlaag tegen Standard. SV Zulte Waregem leed zuur puntenverlies nadat het in de slotfase een dubbele voorsprong uit handen gaf.

Na een bloedhete trainingsweek tekenden Francky Dury en Théo Bongonda vrijdagmiddag present tijdens de persbabbel om vooruit te blikken op de wedstrijd van zaterdagavond (04/08 - 20:30) tegen KAA Gent.

"Ik heb de eerste speeldag heel aandachtig gevolgd", gaat Dury van start. "Anderlecht, Standard, Genk en Club zijn sterk begonnen. De andere ploegen moeten de juiste balans nog zien te vinden. Als je wint gaat dat uiteraard iets sneller. Ja, mijn jongens waren diep ontgoocheld na het gelijkspel van vorige week. Over de laatste vijf minuten hebben we niet meer gepraat, we focussen ons op de positieve zaken".

Essevee domineerde de wedstrijd - de tweede helft nog meer dan eerste - en voetbalde twee knappe doelpunten bij elkaar. Een eerste driepunter leek binnen tot minuut 85. "Het eerste tegendoelpunt kwam uit de lucht gevallen en de gelijkmaker mocht eigenlijk nooit tot stand komen", aldus de oefenmeester.

Wat gezegd over de tegenstander? "Gent is zoals elk seizoen een kandidaat voor Play-Off 1. Vorig seizoen pakten we nog de volle buit met een doelpunt van Saponjic vroeg in de wedstrijd. We zullen top moeten zijn om aanspraak te maken op de overwinning."

Voor Théo Bongonda - vorige speeldag nog geschorst na een rode kaart van vorig seizoen - wordt het een eerste kennismaking met de Ghelamco Arena. "Zulte Waregem heeft grote inspanningen gedaan om mij hier te houden. Of dat extra druk met zich meebrengt? Nee, ik zie het als een motivatie om de club en de supporters iets terug te geven", klinkt het enthousiast. "Ik wil me tonen om te bewijzen dat ik de goeie keuze heb gemaakt en wil strijden voor een plaats bij de eerste zes. Vorig seizoen hebben we getoond dat we niet thuishoren in Play-Off 2".

Tickets

SELECTIE

Bossut - De fauw - Baudry - Marcq - Derijck - Buffel - Faik - Harbaoui - Bongonda - De Pauw - Walsh - Madu - Soisalo - Demir - Oldrup Jensen - H. Bjørdal - Bürki - J. Bjørdal - Bostyn - Bansen

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close