2 jaar geleden gepost

Jubileumjaar Essevee wordt ook afscheid van Francky Dury

Trainer en club breken contract open en willen in schoonheid afronden.

Het komende voetbalseizoen wordt niet alleen het jubileumjaar “20 jaar SV Zulte Waregem”, het moet ook een afscheid in schoonheid worden met T1 Francky Dury. 

Het vernieuwde clubbestuur en zijn trainer hebben in onderling overleg het contract, dat Dury nog 3 jaar aan Essevee bond, opengebroken. Na seizoen 21-22 geeft de langst dienstdoende coach van de Jupiler Pro League de trainersfakkel door.

Essevee, zijn supporters en partners kijken terug op een bijzonder seizoen. De (meestal) lege stadions én een onwaarschijnlijke remonte zullen zeker bijblijven. Van de 16de plek naar net geen plaats in de Europe play-offs, in de buik van het klassement van de Jupiler Pro League.

Nu het doek is gevallen, wil de club werk maken om opnieuw een stap hoger te zetten, geschoeid op de visie van een lange(re) termijn-denken en hard werken. Verjonging is één van de sleutelwoorden, ook op de positie van de T1. Francky Dury die nog 3 jaar onder contract lag en de club gingen rond de tafel zitten en kwamen overeen om hun samenwerking naar 1 seizoen te herleiden. Dat geeft de assistenten Davy De fauw en Timmy Simons de kans zich verder te ontwikkelen als sportief leiders. Het is de intentie van Essevee om Davy en Timmy een belangrijke stem te geven in de sportieve toekomst van Zulte Waregem. 

De sportieve resultaten kunnen uiteraard niet worden gepland, maar Essevee zal het laatste seizoen van zijn trainer met wie het veel mooie momenten beleefde niet onopgemerkt voorbij laten gaan. 

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close