4 jaar geleden gepost

JPL: Essevee start in eigen huis op zaterdag 27 juli

De Kalendercommissie van de Jupiler Pro League presenteerde vandaag het speelschema voor het seizoen 2019-2020. Essevee start op zaterdag 27 juli 2019 om 20.00 uur in eigen huis tegen KV Mechelen (of Beerschot). Ook de overige speeldagen werden bekendgemaakt, onder voorbehoud van het lopende proces.

Openingswedstrijd in eigen huis

Wat zeker is: Essevee start in eigen huis aan de Jupiler Pro League 2019-2020. In de kalender kunnen KV Mechelen en Waasland-Beveren nog vervangen worden door respectievelijk Beerschot en Sporting Lokeren.

Speelschema

In een alternatief scenario kan de openingswedstrijd dus een thuiswedstrijd tegen Beerschot worden. Voor de rest zal er niets meer veranderen aan de kalender. Noteer dus alvast de datum en het tijdstip!

Eerste thuiswedstrijden: Mechelen, Charleroi, Antwerp en Gent

Essevee opent dus in eigen huis en trekt daarna naar Standard en regerend landskampioen KRC Genk. Op zaterdag 17 augustus komt Charleroi naar de Gaverbeek en op zondag 1 september ontvangen we Royal Antwerp FC.

Tussendoor trekken we ook nog naar Stayen voor een ontmoeting met STVV op zaterdag 24 augustus. De derby's tegen KVK staan met rood aangeduid in het weekend van 18-20 oktober en het weekend van 28 februari-1 maart. De rest van de kalender komt zo dadelijk online.

Voorrangsperiode tot en met zondag 7 juli

Abonnees behouden de voorrang op hun plaats van vorig seizoen tot en met zondag op de Essevee Fandag. Niet-abonnees kunnen ondertussen kiezen uit de vrije plaatsen. Vanaf dinsdag 9 juli start de vrije verkoop.

Abonnementen

Abonnementen zijn te koop vanaf 190 euro. Er zijn voordelige tarieven voor jongeren, gezinnen en personen met een handicap. Ontdek alles op essevee.be/abo!

DEEL DIT ARTIKEL:

Close