1 jaar geleden gepost

Jong Essevee volgend seizoen in tweede amateur met Frederik D'Hollander als hoofdcoach

Een nieuwe naam, een nieuwe competitie en heel wat jonge talenten. In het seizoen 2022-2023 gaat Jong Essevee, onder leiding van hoofdcoach en Essevee-icoon Frederik D’Hollander, aan de slag in tweede amateur.

Jong Essevee, onder die noemer zien we volgend seizoen onze beloften aan het werk in tweede amateur. Met drieëntwintig zijn ze, allemaal Jong Essevee spelers die het DNA van Zulte Waregem op en naast het veld met zich meedragen. Ze worden het aankomende voetbalseizoen ondersteund door Frederik D’Hollander (hoofdcoach), Sandrijn De Schepper (assistent trainer), Lars Piesschaert (physical coach en video-analist), Sven Dejonghe (keeper trainer) en Jean-Claude Huys (teammanager).

Met spelers die groot gebracht zijn in de eigen Academie trekt Jong Essevee, vanuit hun thuisbasis in Zulte, telkens op zaterdagavond ten strijde. Ook hoofdcoach Frederik D’Hollander blikt strijdvaardig vooruit op het nieuwe seizoen: “We willen deze groep jonge atleten zo goed mogelijk begeleiden zodat ze alle kansen krijgen om zich verder te ontwikkelen en vroeg of laat de stap kunnen zetten naar de A-kern. In een competitieve, uitdagende en kwalitatieve reeks met verschillende derby’s belooft het een interessant seizoen te worden. Het doel is om van deze Jong Essevee spelers echte winnaars te maken!”

“We kijken reeds vele jaren uit naar deze integratie en zijn dan ook voorbereid. Vooral de samenstelling van de spelersgroep en staf maakt dit project zo speciaal”, vertelt coördinator Joric Vandendriessche. “Iedereen binnen deze groep is kind aan huis bij Essevee. Bovendien schuilt er heel wat potentieel in deze groep die evenwel leergeld zal betalen, maar net deze krachtige leeromgeving laat ons toe om hen voor te bereiden op het grote werk in de Elindus Arena.”

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close