4 jaar geleden gepost

Jana Coryn versterkt Dames SV Zulte Waregem

Dames Zulte Waregem wapent zich voor het debuutseizoen in de Super League, de hoogste afdeling van het nationaal damesvoetbal. Essevee haalt met Jana Coryn meteen een pak ervaring in huis - zowel op als naast het veld.

“Back to the roots”, omschrijft Coryn haar terugkeer naar Zulte Waregem. “Ik heb me altijd voorgenomen ooit terug te keren toen ik in 2012 de club verliet voor RSC Anderlecht. Zonder Super League stond ik hier wellicht nog niet”, geeft de 28-jarige spits toe. “Zolang mijn lichaam het toelaat wil ik actief blijven op het hoogste niveau.”

Met ploegen als Anderlecht, Club Brugge, Lierse en Lille kan de Waregemse nu al terugblikken op een mooie voetbalcarrière. “Met Lierse werd ik topschutter in de Super League, wonnen we de beker en strandden we op één punt van de titel. Dat fantastische seizoen leverde mij een transfer op naar Lille OSC. Ik heb er veel bijgeleerd én het profleven mogen ontdekken.” Degradatie bracht Coryn na drie jaar Frankrijk - met twee seizoenen in eerste klasse - opnieuw naar Anderlecht. Een kruisbandletsel gooide even roet in het eten maar na een intensieve revalidatie kon ik voor het eerst aantreden in de Champions League. “Ein-de-lijk, ik heb er alles voor gedaan want Champions League spelen was absoluut mijn doel. “Het enige wat nog ontbreekt op mijn CV is een WK en Olympische spelen.”

“Ik geloof sterk in het project van Zulte Waregem”, zegt de Red Flame. “Mooi dat de club deze stap zet. Ik wil hier iets betekenen en een vaste waarde worden. We ambiëren de middenmoot en hopen punten af te snoepen van de grote ploegen.”

“Met Jana als eerste versterking maken we ons statement duidelijk, de andere speelsters zullen nu snel volgen”, weet sportief verantwoordelijke Luc Declercq.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close