3 jaar geleden gepost

Huiscateraar Gourmet Invent opent noodkeuken voor zorgsector

#TopeTegenCorona, ook onze businesspartners blijven er werk van maken. Onze huiscateraar Gourmet Invent vormt haar centrale keuken in het ICC om tot een noodkeuken. Op die manier kan de topcateraar uit Gent tot 1000 maaltijden bereiden voor verschillende doelgroepen uit de zorgsector.

Gourmet Invent is de huiscateraar in het Regenboogstadion en HippoLoggia, de Waregemse Hippodroom. Alle wedstrijden van Essevee en alle events van Ballroom worden tot nader order opgeschort. En dat is ook op nationale schaal het geval. "De event catering ligt volledig stil dus onze keuken ook", vertelt Bart Vandendooren, general manager van Gourmet Invent. "Onze centrale keuken is bovendien een voordeel naar personeels- en voedselveiligheid."

De nieuwe noodkeuken zal klaar zijn tegen woensdag en moet tegemoet komen aan de stijgende vraag naar takeaway-maaltijden in de zorgsector. Gourmet Invent wil zo vanaf vrijdag afhaalmaaltijden en (voor patiënten) distributie via warmtekarren voorzien. Die maaltijden én hun transport zullen voldoen aan strikte veiligheidsnormen. De samenstelling van de menu’s wordt bepaald door de Medirest-diëtisten.

De overkoepelende Compass Group België houdt ongeveer 450 personeelsleden aan de slag om maaltijden te voorzien voor verzorgend personeel en gasten in ziekenhuizen en woonzorgcentra over het hele land. "Het is een bijzondere gelegenheid om meer te doen voor de zorg en tegelijkertijd halen we extra mensen uit de economische werkloosheid", besluit Bart Vandendooren.

Deel je ideeën, vragen, ... met Team Essevee

Essevee en de Essevee Business Club lieten zich inspireren door de warme verhalen van onze business partners. Na de import van mondmaskers en de noodkeuken van Gourmet Invent gaan we verder. Onderneemt u met uw firma iets hartverwarmends in deze crisistijden of zoekt u hulp bij de hinder die nu ontstaat? 

Tope Es Alles Meuglijk bij Team Essevee. Contacteer ons via business@essevee.be en we spreken ons netwerk aan om uw boodschap te versterken.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close